Enduro Holten: Thierry Pittens wint, Matthew Vanoevelen best Belg

Enduro Holten: Thierry Pittens wint, Matthew Vanoevelen best Belg
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De kop is eraf voor het nieuwe Belgische en Nederlandse enduroseizoen 2019. Holten draaide uit op een een mooi duel tussen Thierry Pittens (Husqvarna) en Matthew Vanoevelen (GasGas). Pittens haalde het echter, meteen zijn eerste E3 én scratch overwinning!

De Belgische Prestige, Inters, Beloften en Nationalen klassen reden gisteren de eerste manche van het BK enduro  in het Nederlandse Holten. Voor de overige categorieën start het seizoen op 31 maart in Mettet.

Matthew Vanoevelen won de Belgische enduro-opener!

Maar liefst 405 Nederlandse en Belgische deelnemers waren op voorhand ingeschreven voor de wedstrijd teHolten. Drie rondes van telkens 70 km met daarin 3 specials stonden op het programma. Met de hoeveelheid regen van de afgelopen weken vetrokken verschillende rijders met een bang hartje naar Holten. Niets bleek minder waar. De 3 proeven lagen er perfect bij en op de wedstrijddag zelf bleef het droog tot het ingaan van de laatste ronde. Toen gingen de hemelsluizen helemaal open en veranderde de specials vooral de laatste van +/- 15 min in een ware veldslag. Aankomen werd voor vele piloten al een uitdaging op zich in plaats van nog een goede chrono neer te zetten op de specials. Met een totaaltijd van meer dan 1,5u tegen de klok werd het dan ook een ware uitputtingslag.

België Vs. Nederland 1-2

Zowel Matthew Vanoevelen als E3 debutant Thierry Pittens trokken zich uitstekend uit de slag. In het Belgische klassement wist Matthew maar liefst 8 van de 9 proeven te winnen, en pakte zo uiteindelijk de zege met meer dan 2 min voorsprong op Antoine Magain, de regerende kampioen. Magain zorgde in de E1 wel voor de enige Belgische scratchzege al was het verschil met Rik Vierhuizen minimaal. Beide eindigden namelijk in dezelfde seconde!

Lucas Dolfing zorgde in de E2 KNMV klasse voor een verrassing door topper Hans Vogels te kloppen. Hans kon echter tevreden terugkijken op zijn knappe remonte. In de eerste ronde was de Brabander twee keer ten val gekomen.

Het Belgische podium werd vervolledigd door de ervaren Cedric Cremer. Jeff Goblet finishte op zijn nieuwe Husky 350 keurig 4de. Voor de plaatsen 5 tot en met 8 werd het uiteindelijk heel spannend, met amper 5 seconden verschil op 1u 40 ‘specialtijd’ was het een mooie strijd. Kevin Gauniaux trok aan het langste eind. Kort gevolgd door de rookie Roel Geurts die het voortreffelijk deed met een 6de plaats. De 2 jonge Vlamingen Mathias Van Hoof en Axel Roelants eindigden voortreffelijk op plaatsen 7 en 8. De top 10 werd afgesloten door Jeremy Herinne en Dimitri Vanhoenacker. De andere Vlaming aan de start bij de Inter klasse was Andy Truyts. Hij stond op een zeer knappe algemene 4de plaats in het tussenklassement na 2 rondes.  Door een technisch probleem moest Truyts de strijd echter voortijdig staken.

Veteraan Jeff Goblet viel net naast het Belgische eindpodium.

De geblesseerde Jilani Cambre moest jammer genoeg nog van thuis uit toekijken door zijn zware val enkele weken geleden op training met een dubbele ruggenwervelbreuk als gevolg. Onder de deelnemers ook steeds meer ‘bekende’ MX rijders.  Zo zagen we in Holten o.m. Ceriel Klein Kromhof, Kornel Nemeth en Junior Decouter, die achtste werd in de E3.

Volledige resultaten hier

Top 10 scratch klassement BK Enduro

1. Matthew Vanoevelen
2. Antoine Magain
3. Cedric Cremer
4. Jeff Goblet
5. Kevin Gauniaux
6. Roel Geurts
7. Mathias Van Hoof
8. Axel Roelants
9. Jeremy Herinne
10. Dimitri Vanhoenacker

Foto’s: MXE NR

 

Uw reacties