X

“TKO” maakt indruk in Patagonia!

Thomas Kjer-Olsen (Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing) is sterk aan het WK MX2 begonnen. Jorge Prado won weliswaar de Argentijnse GP maar Olsen kwam telkens terug na een mindere start en eindigde in beide manches tweede. Ok op zaterdag liet 3TKO” dat het met zijn snelheid goed zit en wist in beide manches op een tweede plaats over de finish te komen.

Het weekend begon voortvarend voor Olsen. Met de snelste tijd in de vrije en de tijdtraining begon hij vol zelfvertrouwen aan de kwalificatieheat. Hoewel hij niet goed uit de start kwam, vocht hij zich terug naar voren en rekende in de slotfase af met Prado en Jacobi en pakte zo de pole.

Een slechte start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij een inhaalrace moest rijden. Alles gevend en zoekend naar lijnen waar hij in kon halen maakte hij de ene na de andere positie goed. Op een tweede plaats aangekomen, was de leider al te ver weg waardoor Thomas de wedstrijd op gecontroleerde wedstrijd uit reed op een tweede plaats. In de tweede manche was zijn start beter en werkte hij zich al eerder op naar een tweede positie. Hij probeerde het gat naar de leider te dichten maar ondanks zijn inzet, lukte dit niet. Olsen kwam opnieuw op een tweede plaats over de finish en heeft hiermee een sterke start gemaakt in het kampioenschap.

Thomas Kjer Olsen: ‘’Ik ben tevreden over mijn resultaat. Uiteraard had ik hier willen winnen maar we hebben goed gescoord en het kampioenschap is nog lang. Mijn snelheid was het hele weekend goed en daarmee bouwen we verder naar de volgende wedstrijd.’’

De volgende wedstrijd om het MX2 wereldkampioenschap  vindt plaats op 23 en 24 maart in het Britse Matterley Basin.


Foto’s: JP Acevedo