VJMO-MCLB zet in op jeugdmotorcross!

VJMO-MCLB zet in op jeugdmotorcross!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Naast het vele MCLB nieuws -gaande van de de andere categoriebenaming en –indeling (voor de Nieuwelingen en de Quads), het aangepaste uurrooster én de uitgebreidere samenwerking met de BMB, valt er ook heel wat te melden over de VJMO!

Nieuw is ook dat de samenwerking met de BMB-federatie en haar regionale bonden VMBB en FMWB wordt uitgebreid. Zo last zij naast de maiden-interbondenwedstrijd op het provinciaal domein in Wachtebeke die dit jaar aan haar derde editie toe is, op drie VJMO-MCLB-organisaties een extra BK-proef in. Te weten tijdens het openingsweekend in Stekene, tijdens het verkiezingsweekend in Wingene en tijdens het laatste septemberweekend in Deerlijk.

FOCUS OP DE JEUGD

Met dien verstande dat tijdens die bepaalde wedstrijden de BMB.-categorieën 65cc, 85cc en 125cc (Beloften) geïntegreerd worden in het VJMO-programma op zaterdag, waar de focus op de jeugd blijft liggen en alle categorieën een vrije training, een tijdstraining en twee reeksen afwerken. De andere BMB.-categorieën worden ingepast in het hoofdprogramma op zondag. Ook blijven de samenwerkingsakkoorden wat het erkennen van elkaars vergunningen betreft met de federaties FPCNA, JMS, VLM en AMPL in 2019 verder bestendigd, een goede zaak voor eenieder én een absolute noodzaak om de toekomst van de motorcross te vrijwaren.

Verder blijft alles bij het oude wat het jeugdprogramma op zaterdag betreft, met dien verstande dat de categorieën motocrossinitatie A en B worden opgesplitst, en de motocrossinitiatie B nu samen met de Mini-Ladies het circuit wordt opgestuurd. Gevolgd door de klassen Nieuwelingen 65cc, Nieuwelingen 85cc, Quads A+B, Ladies, Junioren 85cc en Aspiranten, eventueel aangevuld met een klasse Specials die elke organisator naar eigen wens mag invullen (brommers, pitbikes, enduro’s etc.).

KTM/Husqvarna regelmatigheidscriterium

Per deelname aan een VJMO-wedstrijd, ontvangt elke KTM- en Husqvarna-piloot een voucher ter waarde van 10 euro in het kader van het nieuwe  KTM/Husqvarna regelmatigheidscriterium. Deze waardebon kan hij of zij gebruiken bij een officiële KTM-/Husqvarna-dealer. Voorwaar een prachtig initiatief van de betrokken invoerder/constructeur, dat hopelijk snel navolging krijgt van de andere merken!

Naast de focus op de jeugd (waarbij de gekende initiatoren op post blijven), blijft veiligheid de topprioriteit bij VJMO en MCLB, met de vorig jaar geïntroduceerde professioneel ingerichte vaste hulppost ‘Medic car’ en de professionele eerstehulpverlening van het door het ministerie van Volksgezondheid erkende Ambuce Rescue-Team (ART), ressorterend onder Falck Benelux, als stevige pijlers.

Tekst: Danny van Parijs
Foto’s:
KVKmxpics

Uw reacties