X

Allemaal top acht noteringen voor het F&H Racing trio!

Op het prachtige circuit van Arco di Trento heeft het F&H Racing Team maarliefst zes top acht noteringen geboekt. Tijdens de vierde Grand Prix van het seizoen werd Henry Jacobi als vierde en vijfde afgevlagd. Adam Sterry kwam beide manches als achtste over de finish. In het EMX250 werd Roan van de Moosdijk negende in het dagklassement. De GP overwinning ging naar Jorge Prado, de Italiaan Alberto Forato won de EMX250.

1e Manche
De eerste manche van de eerste Italiaanse GP van dit seizoen komt Adam goed uit de start. De Brit draait als vijfde door de eerste rechterbocht. Zijn Duitse teamgenoot is minder goed vertrokken en komt als vijftiende voorbij aan de eerste tijdwaarneming. In de eerste ronde maakt Adam een foutje waardoor hij een positie verliest aan Larranaga om niet veel later gepasseerd te worden door Kjer Olsen. Deze gaat een ronde later in de fout en Adam pakt direct een plaatsje terug. Op hetzelfde moment vind Henry de aansluiting bij Kjer Olsen waardoor er een mooi gevecht ontstaat. De 22-jarige Henry bikkelt zich naar voren en passeert in de vijfde ronden zijn teamgenoot voor de zevende plaats. De voormalige 85cc wereldkampioen gaat in duel met de Australier Evans en Spanjaard Larranaga en beide worden gepasseerd. Henry rijdt een geweldige wedstrijd en komt als vierde over de finish. Adam heeft een sterke tweede helft en vecht met landgenoot Watson om de zevende plaats. De strijd is fel maar fair en Watson trekt aan het langste eind waardoor onze crosser uit Wales als achtste over de finish komt.

2e Manche
Vanaf de buitenkant sprint Henry met de Motul gesmeerde KX250F in een strakke lijn naar de eerste bocht. Achter Prado komt de gedreven Duitser als tweede uit de eerste bocht. In de eerste ronde weet Vialle de tweede plaats over te nemen. De eerste helft van de wedstrijd kan Henry de derde plaats vast houden maar dan maakt hij een klein foutje met een schuiver als gevolg. Hierdoor zakt Henry terug naar de zesde plaats maar met nog vijf ronden te gaat wordt Vialle voor de vijfde plaats gepasseerd. Adam is als achtste uit de eerste volledige ronde gekomen en deze positie geeft de 22-jarige Brit niet meer uit handen! Met twee achtste plaatsen komt Adam dus goed tot scoren en verstevigd hij de negende plaats in de tussenstand van dit kampioenschap.

EMX250
Vanaf de pole-position komt Roan niet heel lekker uit de startblokken en hij komt buiten de top tien uit de eerste bocht. Gelukkig weet de Eindhovenaar snel plaatsen goed te maken en na vijf minuten wedstrijd komt de Kawasaki-rijder de top vijf binnen! Even later wordt de vierde plaats overgenomen en pijlen wordt gezicht op de derde plaats. Ruim in de tweede helft van de wedstrijd maakt Roan echter een foutje waardoor hij terug zakt naar de zesde plaats waar hij ook finisht.
De tweede manche begint heel slecht voor Roan die als dertigste uit de tweede bocht komt. Als een warm mes door de boter werkt de 18-jarige crosser zich vervolgens naar voren! Nog nipt in de eerste helft van de wedstrijd over 25 minuten en twee ronden komt de Leatt-geklede crosser de top tien binnen. Daar weet hij ook nog twee plaatsen goed te maken waardoor deze wedstrijd als achtste wordt afgesloten.

Volgende wedstrijd:
Na drie weekenden op een rij ligt het FIM Wereld Kampioenschap MX2 even stil, op 11-12 mei gaat het WK verder in Mantova. Dit tekent echter niet dat het F&H Racing Team rust krijgt want volgend weekend begint de KNMV Dutch Masters of Motocross op het circuit van Oss.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Bavo Swijgers