Britten openen IMBA-seizoen sterk

Britten openen IMBA-seizoen sterk
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Afgelopen weekend vond in het Franse Arleux de eerste wedstrijd plaats in de IMBA MX open klasse. Evenals vorig jaar is de Britse vertegenwoordiging sterk aan het seizoen begonnen. James Dodd behaalde met een tweede en tweemaal de eerste plaats de dagzege. Hij deed dit voor landgenoot Ashley Thomas die de eerste manche won en tweemaal de tweede plaats behaalde. De derde plaats was voor de Duitser Pascal Proenen. Hij wist de Britten Bradley Tranter en Andy Smart achter zich te houden.

Namens België kwamen Stijn Verstrepen, Glenn Bielen. Jelle Smeesters en Jeremy Joris in actie. Met een zesde en achtste plaats eindigden Verstreepen en Bielen in de top tien. Joris behaalde de elfde plaats en Smeetsers werd vijftiende. Nederland was vertegenwoordigd met zes rijders. Niels de Klein wist nog net binnen de top tien te eindigen. Roy Hoeijmakers wist ondanks een opgelopen duimblessure de dag op een dertiende plaats te eindigen. William Thijssen en Demyan van Loon luisterden hun IMBA-debuut op met een achttiende en 24ste plaats. Jarno Derks en Enrico Schell kwamen vanwege blessures slechts één manche aan de finish en werden hierdoor slechts 25ste en 31ste.

Dagklassement IMBA MX open Arleux en tussenstand IMBA MX open 2019:
1. Dodd (GBR) 174, 2. Thomas (GBR) 168, 3. Proenen (Dui) 144, 4. Smart (GBR) 142, 5. Tranter (GBR) 134, 6. Verstrepen (Bel) 123, 7. Braun (Dui) 119, 8. Bielen (Bel) 111. 9. Damsgaard (Den) 107, 10. de Klein (Ned) 91

Door: Maycel de Bruijn
Foto: Jamie Smith

Uw reacties