X

Eric Leijtens heer en meester in Horst

De tweede wedstrijd van het 24MX MON Nederlands Kampioenschap Inters Open is gewonnen door Eric Leijtens. De KTM-rijder wist op het zware circuit van Horst de beide manches naar zijn hand te zetten. Een bijzonder prestatie want de Brabander nam het met de 250cc-machine op tegen rijders met 450cc-motoren!

In de trainingen weet Eric een keurige tweede tijd op de klokken te zetten. De start van de eerste manche is goed maar met de 250cc heeft hij minder power in de sprint naar de eerste bocht. Toch weet Eric als vijfde uit de eerste bocht te komen om zich vervolgens snel naar de leiding te werken. Vanaf de eerste doorkomst heeft de EL4 Racing-rijder de leiding in handen en deze komt geen moment meer in gevaar. Met een hele ruime voorsprong wordt de eerste manche gewonnen. De tweede manche neemt Eric direct de leiding na het vallen van het starthek en ondanks twee onschuldige valpartijen wordt ook de tweede manche met een ruime voorsprong gewonnen.

Komend weekend gaat de KNMV Dutch Masters of Motocross verder in Axel. Eric kiest echter voor deelname aan de de eerste wedstrijd van de No Fear Energy Cup, deze wordt dezelfde dag verreden op het circuit van Gemert.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: