Hakon Osterhagen maakt zijn EMX-debuut

Hakon Osterhagen maakt zijn EMX-debuut
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Op het beroemde Eurocircuit van Valkenswaard heeft Hakon Osterhagen zijn debuut gemaakt in het Europees Kampioenschap 125cc. De Noor van CreyMert Racing kwam naar de Grand Prix van Nederland met als doel zich te kwalificeren voor de wedstrijden. Het tweede doel was om daarna beide manches uit te rijden en dat lukt de KTM-rijder. Met een 37e en 35e plaats wist Hakon zijn eerste missie van dit seizoen te doen slagen. De overwinning ging naar Mattia Guardagnini, hij is de eerste leider in de tussenstand.

Wedstrijden:
De eerste manche begint niet heel goed voor Hakon die in de eerste bocht gehinderd wordt door een valpartij. Gelukkig weet hij zelfs op beide wielen te blijven maar de Noor wordt direct in het achterveld opgenomen. Even later bijt de KTM-rijder wel even in het zand waarna hij een pits stop moet maken. De schade aan de motor wordt hersteld maar opgeven is geen optie met een ronde achterstand komt Hakon terug in de wedstrijd. De FXR-geklede crosser wil de wedstrijd immers uitrijden en dat lukt hem op een 37e plaats.
Vanaf zijn mindere startpositie wist Hakon heel goed uit de start te komen waardoor hij zich in de top 30 wist te mengen. Alsof hij al jaren in dit circus mee rijdt mengt de jonge Noor zich in het geweld en gaat hij voor niemand aan de kant. Zo werkt de scholier zich op naar een prachtige 25e plaats na ruim 20 minuten wedstrijden. Daarna gaat het helaas mis met een valpartij al gevolg. Gelukkig kan de wedstrijd vervolgd worden en komt Hakon als 35e over de finish.

Volgende wedstrijd:
Zowel het Europees Kampioenschap 125cc als 250cc gaat volgend weekend verder. Dan worden de punten verdeeld op het mooie circuit van Arco di Trento. Een week later begint de KNMV Dutch Masters of Motocross in Oss.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: JP Acevedo

Uw reacties