‘Iron’ Mike Keuben en Lars de Laat pakken verrassende podiumplek tijdens IMBA EK zijspan te Wohlen!

‘Iron’ Mike Keuben en Lars de Laat pakken verrassende podiumplek tijdens IMBA EK zijspan te Wohlen!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Mike Keuben en Lars de Laat zijn in het Zwitserse Wohlen derde geworden tijdens de eerste IMBA EK Zijspan van 2019. Het duo moest alleen de Duits-talige Belg Closhe en de Zwitser Heinzer, die in Wohlen won, voor zich laten. Een wonderbaarlijke prestatie gezien het feit dat Mike Keuben zwaar geblesseerd in februari het strijdtoneel moest verlaten. ‘Iron’ Mike Keuben kwam echter sneller en sterker terug dan ooit voor mogelijk gehouden. Verdiend liet hij zich samen met zijn bakkenist Lars de Laat na het behalen van de derde plek in het dagtotaal dan ook toejuichen door de duizenden toeschouwers in Zwitserland.

Een podium plek op het EK is sowieso al een mooie prestatie, nu echter met een goud randje voor met name ‘Iron Mike’ Keuben.
In februari vlogen Keuben/De Laat hard van het zijspan en kreeg Mike Keuben de gehele combinatie over zich heen.
Voornamelijk inwendig was de schade groot. De alvleesklier van Mike Keuben leek als het ware een originele fijn getimmerde schnitzel en ook zijn darmen zaten dusdanig in de knoop dat zelfs een volleerd goochelaar er in eerste instantie geen raad mee zou weten.
De medici wisten dan ook te vertellen dat Mike pas voorzichtig weer kon denken aan crossen ergens eind juni. En dat was op dat moment nog de meest positieve prognose.
Zondag 14 april echter, stond ‘Iron’ Mike Keuben samen met bakkenist Lars de Laat alsof er niks was gebeurd gewoon op het podium na de drie EK Zijspancross heats te Wohlen waarin men elke heat gewoon mee kon strijden om de topplekken.
Keuben/De Laat pakte hier mee een karrenvracht aan punten en zijn hiermee, tot ieders verbazing, gewoon titel kandidaat voor het EK Zijspancross 2019.

Vader en zoon Peter en Jarno Steegmans werden de beste Belgen te Wohlen met een 6e plek in de eindrangschikking.
Huidig kampioen Frank Mulders kwam met de jonge Aivar van der Wiel, de zoon van Henry met wie Frank in 2018 kampioen werd, helaas niet verder dan een 10e plek in de eindstand.

LEES MEER  Kalender WK Sidecars 2022 bekend!

Daguitslag IMBA EK Zijspannen te Wohlen-CH en tevens tussenstand IMBA EK zijspannen 2019

Tekst: Emil Bilars
Foto: Andre de Wit

Uw reacties

Ook te lezen

 • Motor2000 KTM Racing Team verlengt ook Gwyther

  Motor2000 KTM Racing Team verlengt ook Gwyther

  Na Lukas Spigleer en Jens Walvoort zal ook Kelton Gwyther voor Motor2000 KTM Racing Team blijven uitkomen. De Brit zal uitkomen op een SX250F in het Europees Kampioenschap 250cc, KNMV …
 • FOTO: XL Gallery SX Paris

  FOTO: XL Gallery SX Paris

  Fotograaf Christophe Desmet snelde per TGV naar dé Europese top-Supercross bij uitstek en selecteerde speciaal voor jou deze fijne galerij. Nagenieten van de 38ste Supercross van Parijs! LEES MEER  Kalender …
 • VIDEO: Nieuw ‘speelgoed’ voor Jeffrey Herlings

  VIDEO: Nieuw ‘speelgoed’ voor Jeffrey Herlings

  Terwijl heel wat collega’s genieten van een welverdiende vakantie heeft kersvers MXGP wereldkampioen Jeffrey Herlings (27) de blik al op 2022 gericht. Net zoals in de MX2 komt KTM voor …
 • Scheen-kuitbeenbreuk voor Romain Febvre

  Scheen-kuitbeenbreuk voor Romain Febvre

  Kawasaki superster Romain Febvre werd gisteren tijdens de 38ste SX van Parijs het slachtoffer van een wel erg spectaculaire val. Gezien de brutale aard van zijn crash was de scan …