Is Colton Haaker een verdiende kampioen?

Is Colton Haaker een verdiende kampioen?
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Het WK superenduro kreeg één van de meest vreemde ontknoping uit de geschiedenis van de sport. Cody Webb werd in extremis nog van de titel beroofd, nadat Colton Haaker in de laatste bocht alsnog naar een broodnodige derde plaats wist op te rukken. Helaas roept de manier waarop dit gebeurde bij menig fan de nodige vraagtekens op, aangezien Haaker’s teamgenoot Alfredo Gomez het woord ploegtactiek naar een nieuw niveau wist te brengen. Gomez wachten namelijk Haaker op vlak voor de finish en blokkeerde hierbij tot overmaat van ramp ook nog eens Pol Tarres, waardoor Haaker alsnog van plaats vijf naar drie wist op te schuiven. Uiteindelijk leiden dit tot de diskwalificatie van Gomez, maar Colton Haaker kreeg door dit manoeuvre wel de wereldtitel ten koste van Cody Webb in de schoot geworpen. Bekijk daarom nu de beelden van de laatste ronde hier op MXMag, en oordeel zelf! 

Ook online zijn de reacties op de titel van Haaker verdeeld (zie reacties) 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Congratulations @coltonhaaker on winning the 2019 FIM SuperEnduro World Championship. #pioneeringsince1903 #husky1903 #OneTeamNoBorders

Een bericht gedeeld door Husqvarna Motorcycles (@husqvarna1903) op

Tekst: Dieter Jans

Uw reacties