Julien Lieber klasse apart in Frans kampioenschap!

Julien Lieber klasse apart in Frans kampioenschap!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Julien Lieber overklaste gisteren in de derde wedstrijd van het 24MX Franse Elite kampioenschap alles en iedereen! Op het circuit van Bitche schreef de Kawasaki fabrieksrijder beide races op zijn naam. Benoît Paturel en Maxime Desprey werden tweede en derde.

Nadat Desprey in Romagné de leiding in het kampioenschap veroverde, verstevigde de Honda rijder dit weekend zijn koppositie. Greg Aranda moest in Bitche immers tevreden zijn met een 7de plaats waardoor de Kawasaki rijder nu volgt op 12 punten van de leider.

In de eerste heat had Lieber iets minder dan 20 seconden voorsprong op Milko Potisek,. De overmacht van Julien was nog indrukwekkender in de tweede reeks toen hij met bijna een minuut voorsprong op Benoît Paturel over de finish kwam. Ook de overige Belgen, Daymond Martens en Erik Willems, scoorden vlot. Martens werd 11de, terwijl de pas uit blessure teruggekeerde Willems 15de eindigde.

Uitslag Bitche MX1

1. LIEBER Julien Kawasaki MC van Gouy in Artois 25 + 25; 2. PATUREL Benoit Kawasaki MC Granges Gontardes 18 + 22; 3. DESPREY Maxime Honda UM Doloise 20 + 20; 4. POTISEK Milko Yamaha TM van Littoral 59 22 + 16; 5. SOUBEYRAS Cedric HVA MC Chateauneuf les Ma … 15 + 18; 6. AUBIN Nicolas Suzuki Ouville MC 13 + 15; 7. ARANDA Gregory Kawasaki  Montendrais 16 + 12; 8. Jimmy CLOCHET Kawasaki Mas Rillier 12 + 14; DERCOURT Nicolas Suzuki MC Picard 14 + 8; 10. CHARLIER Maxime HVA MC Sommierois 7 + 13; 11. MARTENS Daymond Yamaha MC Pecquencourt 11 + 6; 12 ROUSSALY Hugo KTM MC Du Montalet 5 + 7; 13 DHO William KTM ™ Van Cogolin 0 + 11; 14 FABRE Yannick KTM MC Ventabren 6 + 5; 15. WILLEMS Erik HVA MC Tilloy Floriville 9 + 2; …

TUSSENSTAND FRANS KAMPIOENSCHAP ELITE MX1

1. DESPREY Maxime Union Motocycliste Doloise Honda 122 pts; 2. ARANDA Gregory MC Montendrais Kawasaki 110 pts; 3. POTISEK Milko MC du Littoral 59 Yamaha 109 pts; 4. AUBIN Nicolas Ouville MC Suzuki 107 pts; 5. CLOCHET Jimmy MC du Mas Rillier Kawasaki 89 pts;…

Foto: Kawasaki

 

Uw reacties