Kay Karssemakers zorgt voor ommekeer in Oss!

Kay Karssemakers zorgt voor ommekeer in Oss!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De eerste Dutch Masters of Motocross wedstrijd van het seizoen werd een flinke opsteker voor Kay Karssemakers. De beloftevolle KTM Diga Junior Racing rijder greep in Oss net naast het podium. Kay werd in de eerste manche vierde, maar de tweede race werd vroeg afgevlagd en niet meer herstart.

Hoewel Emil Weckman zich veel beter voelde nadat hij in Arco zijn knie had bezeerd, besloot de Dutch Masters125cc kampioen toch nog een weekend rust in te lassen.

Na tegenvallende wedstrijden in de EMX125 stond Kay voor de uitdaging om het tij te keren. Het moeizame seizoensbegin van de 125cc rookie  was op Circuit de Witte Ruysheuvel echter ver weg. Kay was in de vrije training op zaterdag ei zo na de snelste van het hele veld. Op zondagmorgen kwalificeerde hij zich als negende. De jonge KTM rijder dook als tweede de eerste bocht in en werkte een knappe eerste  race af. Karssemakers zat constant in de voorste gelederen en leek beslag te leggen op de vierde plaats maar twee foutjes in de slotfase kwamen ‘m duur te staan. Door de diskwalificatie van winnaar Kjell Verbruggen eindigde Kay uiteindelijk vierde.


Door problemen met het starthek vond de start van de tweede race plaats achter een lint. De ex-jeugdwereldkampioen liet het niet aan zijn hart komen en kwam sterk terug nadat hij in de top-10 weg was. Karssemakers lag dan ook in vierde stelling toen de wedstrijd na 3 ronden werd stil gelegd. Tot een herstart kwam het niet meer.

De positieve dag van Kay in Nederland stond in schril contrast met die van teammaatje Matheo Miot. Matheo liep het voorbije weekend immers een ernstige kniekwetsuur op. Volgende week wordt duidelijk hoe lang de onfortuinlijke crosser buiten strijd zal zijn.

Kay Karssemakers: “Het rijden ging goed in Oss maar het was erg teleurstellend om de dag zo af te sluiten. Ik lag vierde toen de rode vlag werd getoond in de tweede manche. Daardoor zou ik het podium gehaald hebben maar nu telde alleen het resultaat van de eerste race. Het goede gevoel neem ik in ieder geval mee naar de volgende wedstrijden!”

Op zondag 5 mei wordt de tweede wedstrijd in de Dutch Masters of Motocross afgewerkt in Axel, Zeeland.

Dutch Masters of Motocross – Oss Race 1 en eindstand
1. Kay de Wolf NL-Husqvarna, 2. Dave Kooiker NL-Yamaha, 3. Adam Zsolt Kovacs Hon-Yamaha, 4. Kay Karssemakers NL KTM, 5. Hakon Osterhagen Nor KTM

Foto’s: Eric Laurijssen

Uw reacties