Kevin Horgmo scoort weer een podiumplaats!

Kevin Horgmo scoort weer een podiumplaats!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Ook tijdens de tweede wedstrijd van het Europees Kampioenschap 250cc heeft Kevin Horgmo een podiumplaats weten te scoren. De CreyMert Racing-rijder werd de eerste manche als derde afgevlagd. De tweede manche verliep met een tiende plaats minder goed maar in de tussenstand stijgt de KTM-rijder naar de zevende plaats! Voor teamgenoot Hakon Osterhagen was het weekend minder succesvol, de debutant wist zich helaas niet te kwalificeren in Arco di Trento.

EMX250:
Na een sterke tweede tijd in de kwalificatietraining ging de 18-jarige crosser met vertrouwen de wedstrijd in. Nadat het starthek naar beneden ging werd de koppeling met veel gevoel los gelaten en wist Kevin de beste start te nemen. De FXR-geklede crosser neemt de leiding en deze weet hij een halve ronde vast te houden. Dan komt voormalig GP-rijder Stephane Rubini voorbij die simpelweg sneller is. Na bijna tien minuten wedstrijd weet Forato de tweede plaats over te nemen maar de derde plaats weet Kevin vast te houden tot aan de finish!
De tweede manche van het weekend begint minder goed en Kevin wordt in het middenveld opgenomen. Hij werkt hard en kan na ruim 15 minuten wedstrijd de top 10 binnen komen. Even later raakt hij hier even uit maar dat foutje kan snel worden herstelt. Kevin komt als tiende over de finish en weet dankzij deze punten twee plaatsen goed te maken in de tussenstand.

EMX125:
Ook dit weekend een volle line-up in het EMX125, bijna 100 rijders hadden zich aangemeld voor deze wedstrijd. Voor Hakon was dit prachtige circuit tussen de bergen helemaal niet. In de vrije trainingen werd het circuit verkent en tijdens de tijdtraining later in de ochtend moest het gebeuren. De snelste 20 rijders plaatsen zich voor de wedstrijden later het weekend. Dat lukte de vriendelijke Noor helaas niet, met een 30e tijd kwam hij helaas te kort om zich te plaatsen voor de Italiaanse GP.

Volgende wedstrijd:
Het EMX125 gaat op 11-12 mei verder in het Italiaanse Mantova. Het EMX250 komt op 25-26 mei weer in actie tijdens de Franse GP. Volgende week begint de KNMV Dutch Masters of Motocross op het circuit van Oss waar beide rijders in actie zullen komen.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: JP Acevedo Photo

Uw reacties