Lakerveld Racing-duo bepaald wedstrijdverloop bij de dames

De beide dames van Lakerveld Racing-team, Britt Jans-Beken en Amber Simons, bepaalden het wedstrijdbeeld in de damesklasse tijdens de MON 24 NK motorcross Well. De dagzege ging naar Jans-Beken met twee mancheoverwinningen. De tweede plaats naar Cynthia Swets (foto) met een derde en tweede plaats in de manches. Kaylee van Dam werd vijfde en derde in de manches en mocht als derde plaatsnemen op het podium. Lynn Kelders en Stacey Nooijens maakten de top 5 compleet.

Eerste manche
Het was Amber Simons die de eerste ronde als beste doorkwam. Zij werd gevolgd door Jans-Beken, Swets Kelders en van Dam. De Lakerveld Racing-team dames Jans-Beken en Simons bleken al snel een maatje te groot voor de rest van het veld. Jans-Beken nam in de tweede ronde de leiding over en bouwde snel een voorsprong op. Simons liep op haar beurt weer snel uit op Swets. Echter in de vijfde ronde kwam Jans-beken ten val en was het Simons die als eerste doorkwam. Jans-Beken moest alles uit de kast halen om Simons nog bij te halen. Kelders kende een lastige beginfase en viel terug om vervolgens aan een opmars te beginnen. Zij ging voorbij aan van Dam en zette de jacht in op Swets. In de negende ronde wist zij de derde plaats over te nemen. In de laatste ronde was Jans-Beken terug gekomen tot vlak achter Simons, die de manche leek te gaan winnen. Echter Simons kwam ten val door een achterblijver en de manchezege ging naar Jans-Beken. Simons verloor veel tijd en Kelders en Swets konden hiervan ook profiteren en kwamen als tweede en derde over de finishlijn. Simons moest het doen met de uiteindelijke vierde plaats voor van Dam.

Tweede manche
Simons voelde zich niet lekker en ging de tweede manche niet van start. Hiermee verdween ook het beetje tegenstand dat er was voor Jans-Beken. Zij leidde het veld van start tot finish en wist hierbij het complete veld te dubbelen. Swets was als tweede weg, maar moest de tweede plaats gedurende enkele ronden laten aan Van Dam. Zij wist zich terug te vechten en passeerde van Dam weer om als tweede over de finish te komen. Voor Lynn Kelders verliep de manche dramatisch. In de vijfde ronde verloor zij ruim 3 minuten en zag een podiumplaats in rook opgaan. Vrijwel het gehele veld ging aan haar voorbij gaan. Zowel Nooijens als Noor Geurkink profiteerden hiervan en kwamen als vierde en vijfde aan de finish.