Rookie Dean Gregoire twee keer in de top tien

Klokgieter debuteert met EMX65 punten!

In Lommel werd de tweede wedstrijd van het Europees Kampioenschap 65cc North-West verreden. Het Team Youth Pro MX kwam met twee rijders in actie op het beroemde Grand Prix circuit. Zowel Dean Gregoire als Sjevy Klokgieter wisten heel sterk voor de dag te komen. Dean wist heel knap negende te worden in het dag klassement. Daarmee was hij de enige 8-jarige crosser in de top tien en daarmee dus de beste ‘Rookie’. Zijn eveneens 8-jarige teamgenoot Sjevy maakt zijn debuut in het EMX65 en hij wist zich beide manches in de punten te rijden!

1e manche:
De eerste manche begint Dean nipt buiten de top tien aan de wedstrijd over 12 minuten en twee ronden. De Alpinestars-geklede crosser weet in de tweede ronde de op tien binnen te komen maar een ronde later maakt hij een foutje. Hierdoor zakt hij terug naar de twaalfde plaats. Gelukkig weet hij zich snel te herstellen en vanaf de vierde ronden heeft hij de tiende plaats weer terug in handen. Deze geeft de Vos Oss KTM-rijder vervolgens niet meer uit handen en er worden dus elf punten gescoord! Sjevy is al veertiende aan de wedstrijd begonnen maar een kleine valpartij gooit roet in het eten. Er worden maarliefst 47 seconden verloren maar vanaf de 33e plaats komt de Helmonder snel terug! Sjevy danst over het circuit en ronde na ronde komt hij dichterbij zijn eerste EMX-punt! Heel even lijkt de 21e plaats het maximale te zijn maar een vliegende laatste ronde levert Sjevy de 20e plaats op en daarmee pak hij één punt!

2e manche:
Tijdens de laatste wedstrijd van het weekend komt Dean als tiende uit de start en ook nu weet hij in de beginfase plaatsen goed te maken. Op een achtste plek aangekomen maakt hij vervolgens een stuurfoutje. Vanaf de elfde plaats komt Dean heel knap terug en in de tweede helft vindt hij de aansluiting bij het dat strijd om de zevende plaats. Als een kat besluipt Dean zijn voorgangers om ze vervolgens te verrassen. In de laatste ronde wordt de achtste plek overgenomen en de zevende man moet nog stevig in de verdediging! De door Arai gesteunde crosser komt als achtste over de finish op 0,4 seconden van de zevende plaats! Sjevy rijdt een knappe wedstrijd en hij kan zelfde even de twaalfde plaats in handen nemen. Door het loodzware circuit moet het tempo de tweede helft van de wedstrijd iets omlaag maar met een zestiende plaats scoort de Helmonder nu vijf EMX-punten!

50cc:
Afgelopen zaterdag kwam Jur van Tuil in actie op het zware zandcircuit van Well. De crosser uit Wamel wist tijdens deze wedstrijd voor het ProX MON Nederlands Kampioenschap 50cc beide manches op zijn naam te schrijven!

Volgende wedstrijd:
De derde wedstrijd van het EMX65 gaat op 11-12 mei verder in het Deense Slagelse. Komende zaterdag gaat het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 65cc Jeugd verder in het Groningse Marum.

Door: Steven van Kempen/KEMCO