X

Sterke Desalle in moeilijke omstandigheden!

Clement Desalle reed naar een prachtige tweede plaats voor het Monster Energy Kawasaki Racing Team in de Nederlandse ronde van het FIM World MXGP motorcrosskampioenschap in Valkenswaard, terwijl Julien Lieber zijn beste resultaten van het seizoen behaalde met een zesde plaats in het algemeen klassement.

In de eerste manche kwam Clément uit de lastige openings-S-bocht net binnen in de top tien en vestigde zich snel in een goed ritme dat hem uiteindelijk in de tiende ronde de tweede plaats gaf. Desalle bevond zich net buiten de top tien door de openingsbocht van de tweede manche, maar hij was opnieuw in een geweldige vorm toen hij al in de eerste ronde naar de vijfde plaats reed. Een ronde later reed hij spectaculair naar de vierde positie, een positie die hij vasthield tot de voorlaatste ronde, waar hij nog één plek moest inleveren. Dit bracht zijn eerste podium van het seizoen niet in gevaar en door de achtendertig punten van het dag klassement zien we de Kawasaki-leider naar een derde plaats stijgen in de tussenstand van het wereldkampioenschap.

Teamgenoot Julien Lieber zorgde ook voor een fantastische rit in de eerste manche en kwam als zesde over de finish met een reeks constante rondetijden die in deze zware wedstrijd nooit meer dan twee seconden varieerden. De Belg was aanvankelijk tweeëntwintigste in de tweede manche maar tegen het einde van de eerste ronde wist hij al naar een vijftiende plaats te klimmen en vervolgde opnieuw met constante rondetijden, zo wist hij uiteindelijk als zevende over de finish te komen en dit gaf hem de zesde plaats in het dag klassement. Na drie wedstrijden staat Julien nu op een negende plaats in de tussenstand van het wereldkampioenschap.

Clément Desalle: “Ik ben heel blij omdat het niet mijn favoriete baan is en ik verwachtte niet zo’n goed resultaat omdat ik niet kon trainen zoals ik wilde in de week na mijn crash in Groot-Brittannië; Ik had pijn in mijn hand en in mijn nek. Zaterdag deed ik alles wat ik moest doen maar dan stap voor stap. Vandaag was het anders; Ik had goede starts, voelde me goed en kon tijdens de eerste manche terugkeren naar de tweede positie. Maar tijdens de eerste manche bezeerde ik mijn knie en tussen de manches door moesten we samenwerken met de fysio en de dokter. Hierdoor kon ik opnieuw een top vijf plaats behalen in de tweede manche, wat me dit seizoen een eerste podiumplaats gaf. We zijn nu derde in het kampioenschap en ik heb echt vertrouwen in de rest van het seizoen na dit weekend.”












Julien Lieber: “Zaterdag was een zware dag, maar ik ben vandaag (zondag) hersteld. In de eerste manche was mijn start niet echt goed toen ik op de metalen plaat slipte, maar in de eerste paar bochten passeerde ik veel jongens om in de top tien te komen. Toen passeerde ik nog een aantal rijders om door te gaan naar de vijfde plaats, maar Van Horebeek kwam mij nog voorbij in de laatste bocht, dus ik eindigde als zesde. Mijn tweede start was ook niet best en ik blokkeerde de motor tijdens de eerste ronde, maar ik kwam terug van tweeëntwintigste naar de zevende plaats, wat goed is op deze baan. Ik wist dat ik het vandaag beter kon doen omdat de baan zwaarder was. Het is fijn om de dag af te sluiten met een top-6 plaats. “

Foto’s: Pascal Haudiquert