X

Tegenvaller voor Durow en het GPR MX Team

Na de podiumplaats tijdens het KNMV ONK in Mill reisde het GPR MX Team vol vertrouwen naar Valkenswaard. Op het Eurocircuit werd de eerste wedstrijd van het Europees Kampioenschap 125cc verreden met Cameron Durow en Rob van de Veerdonk op de deelnemerslijst. Maarliefst 100 rijders melden zich voor de kwalificatie en de beste 40 gingen twee keer met elkaar de strijd aan om de punten. Voor Rob verliep het weekend niet goed en hij kwam niet door de kwalificatie. Carmeron lukte dat wel maar in de eerste manche ging de Zuid-Afrikaan onderuit en daarbij brak hij zijn bovenarm!

Wedstrijden:
Waar Cameron zonder veel problemen zich wist te plaatsen voor de wedstrijden bleef Rob buiten de top twintig. De Brabander moest dus toe kijken hoe de andere rijders met 40 man tegelijk de eerste bocht in duiken. In die eerste bocht ging teamgenoot Cameron hard onderuit! De 16-jarige crosser uit Pietermaritzburg breekt bij deze valpartij zijn bovenarm. Na op het circuit onderzocht te zijn reist Cameron naar Antwerpen om zich door Dokter Peesman te laten opereren. De bovenarm is net onder de kom gebroken en er wordt besloten in pin in te plaatsen. De operatie werd op zondagochtend uitgevoerd waarna Cameron met de dokter naar Valkenswaard reisde om de wedstrijden te gaan bekijken.

Volgende wedstrijd:
Zowel het Europees Kampioenschap 125cc als 250cc gaat volgend weekend verder. Dan worden de punten verdeeld op het mooie circuit van Arco di Trento. Een week later begint de KNMV Dutch Masters of Motocross in Oss.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie