Video samenvatting: FFM 24MX Elite in Romagné

Video samenvatting: FFM 24MX Elite in Romagné
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Dit weekend werd in het Franse Romagné, de tweede manche van het Franse kampioenschap verreden. Met een ijzersterk deelnemersveld in de 125cc, MX2 en MX1 klasse waarin we o.a. Zach Pichon op een 450 Honda zagen deelnemen.

Wedstrijdverslag 24MX Elite Motocross – Ronde 2 in Romangé

In de 125cc klasse zagen we Official Yamaha piloot Florian Miot winnen, dit met twee reekszeges. Een mooie opsteker voor de jonge man, na zijn zware crash in het EMX125 in Valkenswaard. Hij bleef Xavier Cazal beide manches voor in de dag uitslag wiste beide jonkies Saad Soulimani voor te blijven die een derde en vierde plek wist te scoren. De volledige resultaten kan u consulteren op deze link.

Bij de kwartliters zoals we dit vroeger zo mooi noemde, die benaming zou meteen mogen terugkomen, zagen we Pierre Goupillon de overal overwinning nemen. De Fransman op Honda wist in Romagné de eerste manche knap te winnen voor Yamaha jeugdproduct Thibault Benistant en de oude getrouwe Valentin Teillet. In de tweede manche moest Pierre Goupillon genoegen nemen met de tweede plaats. In deze tweede reeks wist namelijk Mathys Boisramé na zijn DNF in reeks één, toch nog het een en ander recht te zetten door te winnen. beide bleven in deze tweede manche Stephen Rubini voor die als derde over de lijn kwam. U hoort het dus goed, in het 24MX Elite MX2 kampioenschap zitten vele bekende namen en gaan ze knijt hard! Dat mocht ook WK MX2 piloten Mitchell Evans en de Belg Brent van Doninck ondervinden. Beide heren velen helaas één manche uit, maar in de manche waarin ze wel aan de finish kwamen, kwam Mitchell Evans niet verder dan een zevende plaats. Brent van Doninck deed het in zijn reeks die hij wist te finishen één plaatsje beter met een zesde plaats… De net voor Bud Kawasaki gearriveerde Amerikaan Mitchell Harrison ging op zijn beurt gestaag verder met zijn aanpassingsperiode met een vijfde en negende stek.

LEES MEER  Gallery: Zwarte Cross vanuit Varsseveld

De overal ging dus naar Pierre Goupillon voor Brian Strubhart-Moreau en Valentin Teillet. Mitchell Harrison finishte zesde algemeen voor Mathys Boisramé. Op de negende plaats vonden we dan weer Tom Guyon. De Fransman die in het EMX125 een gooi doet naar de titel, doet in zijn nationale kampioenschap alvast wat ervaring op in de MX2 klasse en dat met meer dan degelijke resultaten. Brent van Doninck finishte veertiende algemeen, Mitchell Evans zestiende. De volledige resultaten kan u, klik, hier bekijken.

In de 450cc klasse of de MX1 zagen we o.a. Zach Pichon van start gaan. De jongeman wist beide malen een geweldige start te nemen maar dit resulteerde echter niet in uitmuntende resultaten. De uitmuntende resultaten waren er voor het team in vorm, het Motoblouz SR Honda team die in het Franse kampioenschap uitkomen met voormalig Grand Prix piloot Maxime Desprey. De man met Hexis Energy Drink op de pet wist beide manches te winnen, dit de ene maal voor Milko Potisek en de andere maal voor Nicolas Aubin. Beide waren echter te onregelmatig om de tweede plaats in het algemeen klassement te kunnen claimen. Deze ging met twee derde plaatsen naar Greg Aranda. De derde plaats algemeen ging uiteindelijk dan naar Milko Potisek die met een tweede en vierde plaats evenveel punten catalogeerde als Greg Aranda. Nico Aubin (9-2) en Jimmy Clochet (4-5) vervolledigde de algemene top vijf. De volledige resultaten van de wedstrijd in Romagne kan u ook hier bekijken.

Na deze tweede ronde van het zeven manche tellende kampioenschap zien we dat Florian Miot aan de leiding staat in het 125cc kampioenschap en dat met een voorsprong van 20 punten op Saad Soulimani. In de MX2 is de ‘Rode Plaat’ na twee manches tellende voor het kampioenschap in handen van Pierre Goupillon, hij telt slechts vier punten meer dan Stephen Rubini. De MX1 klasse is dan weer een nek aan nek race tussen Maxime Desprey, de leider in het kampioenschap, en Greg Aranda die evenveel punten telt als Maxime Desprey. Beide tellen 82 punten en dat zijn er slechts drie meer dan derde hond in het spel Nicolas Aubin! Milko Potisek op plaats vier heeft eveneens slechts elf punten achterstand op het op duo!

LEES MEER  Courtney Duncan is er weer bij in Maggiora

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto: www.elite-motocross.fr

Uw reacties

Ook te lezen