X

Antoine Magain imponeert in Rocroi

Gekend als de mooiste enduro van het jaar stond op het programma. Namelijk de enduro van Rocroi. Door perfecte mix van een mooie verbindingsroute gecombineerd met twee typische franse grasproeven en één enduroproef in lijn waren alle ingrediënten aanwezig voor een mooie wedstrijd . Voor de Ligue1 piloten (Prestige, Inters, Nationalen, Beloften)  stonden er niet minder dan 3 rondes 90 km op het programma goed voor een slordige 8h wedstrijd.

Vanaf de eerste tot en met de laatste proef wist de KTM piloot uit Nismes altijd de snelste tijd neer te zetten. Cedric Cremer kwam wel nog in proef twee de laatste ronde tot op minder dan een seconde. Toch kwam de Zonerouge Yamaha piloot te kort op het einde van de dag tegenover de twee junior wk piloten. Matthew Vanoevelen kende een goede dag en werd tweede scratch.


Op plaats vier zagen we niemand minder dan oud supercross kampioen Rodrig Thain. Jeff Goblet kwam na een moeilijke start van het seizoen ook terug boven water. Hij streed samen met Mathias Van Hoof en Lillo Ghautier voor een plaats in de top 5. Uiteindelijk trok Goblet na meer dan 45 min special tijd aan het langste eind met amper 0,4 sec voorsprong op Van hoof. De Beta piloot uit Herentals was teleurgesteld en opgelucht tegelijk jammer van die 0.4 sec maar blij met zijn zesde plaats scratch. Lillo werd zevende. Jilani Cambre die twee weken geleden nog zo goed presteerde in het WK had een offday en eindigde op plaats acht.
Maxime Warenghien en Damien Wauthier werden negende en tiende.

De uitslag in de Prestige class was dan als volgt:
1. Antoine Magain
2. Matthew Vanoevelen
3. Cedric Cremer
4. Jeff Goblet
5. Gauthier Lillo
6. Jilani Cambre
7. Wim Vanderheyden

In de Inter class ging de overwinning voor de tweede week op rij naar Mathias Van Hoof. Hij wist maar liefst vier van de negen proeven te winnen en vergroot zo zijn voorsprong in de tussenstand. Maxime Warenghien werd tweede en Whautier sloop het podium af op plaats drie.

  1. Mathias Van Hoof
  2. Maxime Wharenghien
  3. Damien Whautier
  4. Jeremy Herinne
  5. Quinten Monfort
  6. Roel Geurts
  7. Andrew Leloup
  8. Loic Begon
  9. Junior Decouter
  10. Marvin Bertholet