X

Cas Valk aan de leiding na overwinning!

Op een zonnige ‘Circuit Kwintelooyen’ heeft Cas Valk de derde wedstrijd van de KNMV Dutch Masters of Motocross gewonnen. De crosser uit Nijverdal wist beide manches op zijn naam te schrijven! Naast de dagzege pakt Valk ook de leiding in de tussenstand! Het verschil met Karlis Alberts Reisulis (3-2) is opgelopen naar zeven punten. Het podium bij MACRO Rhenen wordt compleet gemaakt door Grizzly Racing-rijder Sacha Coenen (2-3).

Schouder aan schouder duiken Bradley Mesters en Yoran Moens de eerste bocht in. De Belg, die wordt begeleid door Kevin Wouts, wint de HGS Holeshot Award maar in de eerste ronde neemt Valk de leiding over. In de eerste ronde weet Sacha Coenen de tweede plaats in handen te krijgen en dit duo neemt vervolgens afstand. Valk en Coenen maken er hun eigen wedstrijd van maar de leiding van Valk komt geen moment in gevaar. Reisulis heeft geen beste start gehad en is omstreeks de tiende plaats aan de wedstrijd over 20 minuten en een ronde begonnen. Hij komt redelijk snel richting de top vijf maar moet vervolgens wel even knokken om de top drie binnen te komen. Het lukt de leider in de tussenstand maar met een derde plaats moet hij punten toegeven op winnaar Valk. Lucas Coenen komt als vierde over de finish voor landgenoot Moens.
De tweede manche weet Valk redelijk uit de start te komen en de Jimmy Joe-rijder komt als leider uit de eerste ronde. Sacha Coenen komt als tweede uit de eerste ronde en deze positie kan hij lang vasthouden. Later is daar toch Reisulis die buiten de top vijf over de eerste ‘jump’ is gekomen maar hij komt terug en wordt tweede. Sacha Coenen komt nu als derde over de finish voor zijn tweeling broer Lucas Coenen en met Bapite Beernaert finishen er drie Belgen in de top vijf!

De finale van de KNMV Dutch Masters of Motocross wordt verreden tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. De 85cc-rijders komen in actie op vrijdag 19 juli!

Uitslagen Dutch Masters of Motocross #3 85cc; Rhenen, NL:
1e manche
1 Cas Valk NL Husqvarna
2 Sacha Coenen B Yamaha
3 Karlis Alberts Reisulis Let KTM
4 Lucas Coenen B Yamaha
5 Yoran Moens B KTM

2e manche
1 Cas Valk NL Husqvarna
2 Karlis Alberts Reisulis Let KTM
3 Sacha Coenen B Yamaha
4 Lucas Coenen B Yamaha
5 Bapite Beernaert B KTM

Dagklassement:
1 Cas Valk NL Yamaha 1-1
2 Karlis Alberts Reisulis Let KTM 3-2
3 Sacha Coenen B Yamaha 2-3
4 Lucas Coenen B Yamaha 4-4
5 Bapite Beernaert B KTM 8-5

Tussenstand DMofMX 85cc:
1 Cas Valk NL Yamaha 139
2 Karlis Alberts Reisulis Let KTM 132
3 Mirco ten Kate NL KTM 76
4 Raff de Wolf NL Husqvarna 75
5 Kasimir Hindersson SF KTM 75

De volledige uitslagen vanuit Rhenen vind je HIER.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie