Daymond Martens en Avo Tack domineren in Avesnes

Daymond Martens en Avo Tack domineren in Avesnes
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Het schitterende circuit van Belfontaine in Avesnes-Sur-helpe was op 1 mei het strijdtoneel van de derde proef op het Noord-Franse kampioenschap. Net zoals de vorige wedstrijden waren de reeksen opnieuw meer dan goed gevuld met een pak Belgen aan de start. Daymond Martens en Avo Tack waren de Belgische uitblinkers!

Een mooie MX-dag werd echter overschaduwd door een zware val in de superfinale met Jeremy Coen en de jonge Belofte Pierre Morel als slachtoffers. Onze landgenoot Jeremy Coen kwam er met wat blutsen vanaf maar de kleine Morel diende verzorgd te worden wat voor een rode vlagsituatie zorgde.

In de MX1-klasse kregen de toeschouwers een schitterend duel te zien tussen Sabry Ghembala en de Belgische topper Daymond Martens. Deze laatste kwam pas terug in de competitie na een ruggewervelbreuk maar Martens leek niet de minste last te hebben. Hij won de beide reeksen voor Sabry Ghembala en Jeremy Coen die telkens zijn start had gemist. Killigan Delroeux wordt ook steeds beter en werd nu vijfde voor de BMB-kampioen Jochem Walckiers. Ook Kevin Manege was in de top tien terug te vinden. Pechvogels in deze manche waren Donny Schmidt en Mathieu Vanderbeke die met mechanische problemen een pak punten prijsgaven.

In de MX2-klasse stond Jermey Haucquier aan de start en de jonge Belofte liet meteen zien dat hij in de voetsporen van zijn pa aan het treden is. Hij zette de MX2-klasse op zijn naam voor Antoine Fondu. Klassementleider Matteo Puffet moest deze maal tevreden zijn met een vijfde plaats na een mindere slotreeks. Florian Martin haalde nog net de tien wat niet kon gezegd worden van yann Meulemeester die op de elfde plaats bleef hangen.


In de 125 cc-klasse was Meor-rijder avo Tack een maatje te groot voor de tegenstand op deze omloop. Alleen ex-GP-rijder nicolas Langue kon even in zijn buurt blijven maar dan verdween de West-Vlaming uit het zicht van de tegenstand. Tack won de beide reeksen met voorsprong terwijl Wouter Dormont de tweede Belg werd op een zesde plaats. Emiel Soens en Thomas Claro werden de andere beloften in de top tien.

In de 85 cc-klasse had iedereen een aanval verwacht van de Belgische kampioen Noach Deboutez op de leidersplaats van Stephane Vasseur. Een lekke band in de eerste manche liet de Technicross-piloot meteen inbinden.  Stephane Vasseur pakte meteen de zege en zit nu steviger in het zadel voor het kampioenschap. De piepkleine Hugo Stiennes werd de beste Belg op de derde plaats met Noah deboutez op vijf en Bryan Maes op een negende plaats.

De superfinale werd dus stilgelegd na een zwaar ongeval maar voor de vorm geven we nog mee dat Sabry Ghembala de zege pakte voor Daymond Martens. Volgende afspraak op 12 mei op het circuit van fontaine-au-Pire waar gastheer Gerrit Dourte en de broertjes Coenen de caravaan opwachten

Resultaten

85 cc : 1. Stephane Vasseur (FR)2.Alexandre Viltard (Fr) 3.Hugo Stiennes (B) 4.Ethan Franzoni (Fr) 5.Noach Deboutez (B) 9.Bryan Maes (B)

125 cc : 1. Avo Tack (B) 2.Nicolas Langue (FR) 3.Rodolphe Cattelain (FR) 4.Olivier Ferraux (Fr) 5.Lambert Garro (Fr) 6.Wouter Dormont (B) 8.Emiel Soens (B) 9.Thomas Claro (B) 17.Luca Wauthier (B)

Mx2 : 1.Jeremy Haucquier (Fr) 2.Antoine Fondu (Fr) 3.Jean Lepan (Fr) 4.Theophane Quenehen (Fr) 5.Matteo Puffet (B) 9.Florian Martin (B) 11.Yann Meulemeester (B) 15.Kevin Tamo (B) 21.Benoit Englebert (B) 22.Guillaume Benvenuto (B)28.Lowie Soens (B) 31.Anais Nowakowski (B)

MX1 : 1.Daymond Martens (B) 2.Sabry Ghembala (Fr) 3.Jeremy Coen (B) 4.Alban Dubois (Fr) 5.Killigan Delroeux (B) 6.Jochem Walckiers (B) 9.Kevin Manege (B) 11.Gaetan Minique (B) 12.Mathieu Vanderbeke (B) 13.Donny Schmidt (B) 14.Maxime Lurkin (B) 21.Frank Rouggraff (B) 24.Corentin Sbaiz (B) 35.Jason Franssen (B)

Tekst: Heikki Declerq
Foto’s: Mehdi Y. Photographie

Uw reacties