De Wolf wint Rhenen, titelstrijd helemaal open!

De Wolf wint Rhenen, titelstrijd helemaal open!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Aan de vooravond van de derde wedstrijd van de KNMV Dutch Masters of Motocross werd bekend dat Kjell Verbruggen de eerste manche overwinning in Oss terug kreeg. De Boxtelnaar had deze verloren na een straf van de wedstrijdleiding maar dit is nu herroepen. Dat zorgde ervoor dat Verbruggen met de ‘Redplate’ in actie kwam tijdens de wedstrijd op het circuit van Rhenen. De eerste manche won Verbruggen maar door een derde plaats in de tweede manche werd Kay de Wolf (2-1) de dag winnaar. Naast De Wolf en Verbruggen mag Kay Karssemakers (3-5) op het podium klimmen.

Het is Liam Everts die de HGS Holeshot Award pakt tijdens de eerste manche van de 125cc. De 14-jarige crosser wordt gevolgd door Verbruggen die snel de leiding overneemt. De Husqvarna-rijder bouwt direct een voorsprong op terwijl Everts de tweede plaats bijna vijf minuten vast weet te houden. Dan komt De Wolf voorbij en hij zoekt de aansluiting bij leider Verbruggen. Het verschil is ruim vijf seconden maar wat de JM Racing-rijder ook probeert het lukt hem niet om de aansluiting te vinden. Adam Zsolt Kovacs weet de eerste helft van de wedstrijd in het spoor van De Wolf te blijven maar de Hongaar valt helaas uit met motorpech. In eerste instantie neemt Dave Kooiker de derde plaats over maar Karssemakers gaat direct in de aanval en met succes! De Diga-rijder wordt derde voor Everts en Kooiker. In de tweede manche is Hakon Osterhagen de beste starter, de Noor pakt de HGS Holeshot Award voor Everts en De Wolf. Geen lekkere start voor Verbruggen die als zesde aan de wedstrijd begint om als vierde de eerste ronde uit te komen. Zsolt Kovacs heeft haast want hij snelt zich naar voren en zoekt het achterwiel van De Wolf. Deze crosser uit Eersel weet de leiding over te nemen en de Hongaar volgt als een schaduw. Verbruggen kan de aansluiting niet pakken en hij rijdt achter het duo een eenzame wedstrijd. De Wolf rijdt aan de leiding maar veel vrijheid krijgt hij niet van Zsolt Kovacs. Wat de JK Racing-rijder ook probeert de leiding overnemen zit er niet in. De Wolf wint en hij maakt dus punten goed in de titelstrijd. Zsolt Kovacs wordt tweede voor Verbruggen. De vierde plaats gaat naar Zuid-Afrikaan Camden McLellan en Karssemakers weet in de slotfase de vijfde plaats naar zich toe te trekken ten koste van Kooiker.

De finale van de KNMV Dutch Masters of Motocross wordt verreden tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. De 125cc-rijders komen in actie op vrijdag 19 juli! Verbruggen reist met elf punten voorsprong naar circuit ‘De Schans’.

Uitslagen Dutch Masters of Motocross #3 125cc; Rhenen, NL:
1e manche
1 Kjell Verbruggen NL Husqvarna
2 Kay de Wolf NL Husqvarna
3 Kay Karssemakers NL KTM
4 Liam Everts B KTM
5 Dave Kooiker NL Yamaha

2e manche
1 Kay de Wolf NL Husqvarna
2 Adam Zsolt Kovacs Hon Yamaha
3 Kjell Verbruggen NL Husqvarna
4 Camden McLellan Z-A KTM
5 Kay Karssemakers NL KTM

Dagklassement:
1 Kay de Wolf NL Husqvarna 2-1
2 Kjell Verbruggen NL Husqvarna 1-3
3 Kay Karssemakers NL KTM 3-5
4 Dave Kooiker NL Yamaha 5-6
5 Hakon Osterhagen Nor KTM 6-7

Tussenstand DMofMX 125cc:
1 Kjell Verbruggen NL Husqvarna 115
2 Kay de Wolf NL Husqvarna 104
3 Dave Kooiker NL Yamaha 80
4 Nikita Kucherov Rus Yamaha 79
5 Liam Everts B KTM 73

De volledige uitslagen vanuit Rhenen vind je HIER. https://www.speedhive.com/Events/1668635

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie

Uw reacties