Desalle en Lieber over MXGP Portugal

Desalle en Lieber over MXGP Portugal
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print
Clement Desalle miste net het podium in de Portugese grand prix van het FIM World MXGP Motocross Championship. Met een zevende positie behaalde Julien Lieber zijn beste resultaat tot nu toe!

Clément, die vorige maand nog herstelde van de knieoperatie, moest in de eerste manche tevreden zijn met de zesde plaats, net achter zijn teamgenoot Julien Lieber. In de tweede manche pakte hij meteen de kopstart en leidde hij de wedstrijd voor zeven ronden. Hij behield een constante rondetijd aan tot het einde van de wedstrijd en eindigde als vierde, slechts vijf seconden achter de tweede man. Desalle eindigde op een vierde plaats in de einduitslag en vergrootte zijn voorsprong in het wereldkampioenschap.


Teamgenoot Julien Lieber had snel de vijfde plaats in de eerste manche te pakken en eindigde ook in die positie. Zijn hoop op zijn eerste MXGP-podium ging in rook op nadat hij in de eerste ronde van de tweede manche geraakt werd door twee andere rijders en daardoor heel wat plaatsen verloor. Hij wist uiteindelijk nog terug te komen naar een negende plaats, wat goed was voor een zevende plaats in het dagklassement.

Clément Desalle: “Het was een goede dag als je nagaat dat ik de afgelopen weken niet zo veel heb kunnen rijden. Het was geweldig om in de tweede manche zoveel ronden aan de leiding te rijden, dit is erg motiverend voor de komende GP’s. Ik blijf herstellen van mijn knieblessure en ik voel dat het elke week beter gaat. Ik ben ook erg tevreden over mijn starts en de zesde en vierde plaats die ik heb behaald waardoor mijn voorsprong in het kampioenschap is vergroot. Fysiek is het nog steeds moeilijk om zo’n hoge intensiteit te behouden gedurende de hele wedstrijd, maar ik weet dat ik in de komende weken mijn conditie kan blijven verbeteren.”


Julien Lieber: “De eerste manche was goed; Ik had een goede start en had constante rondetijden om als vijfde te eindigen, niet zo ver van Seewer. Ik probeerde hem te passeren en de laatste paar ronden te pushen, maar ik kon hem net niet voorbijkomen. In de tweede manche was mijn start weer goed, maar in de tweede bocht raakten twee rijders mij. Dit veroorzaakte bijna een valpartij en ik verloor hierdoor veel posities, maar ik kwam uiteindelijk terug naar de negende plaats. Het was een goed weekend, de baan was erg leuk en ik heb vertrouwen in de volgende GP in Frankrijk.”

Foto’s: Pascal Haudiquert

Uw reacties