X

Kampioenschapsleider Cas Valk kijkt terug op Rhenen!

Gisteren vond de derde Dutch Masters of Motocross wedstrijd plaats in Rhenen. De grootste nationale races van de Benelux zijn altijd spannend, maar dat was het zeker voor 85cc talent Cas Valk. De broer van WMX rijder Lynn stapte immers pas over naar een nieuw team. Lees hier de ervaringen van Cas en zijn familie!

“Met een gevoel van spanning in ons lichaam trokken wij naar Rhenen. Wat gaat het brengen voor Cas? Een nieuw team, Jimmy Joe Pol motors Husqvarna, samen met onze vertrouwde tuner BeWo. Zeven tot acht maanden niet gereden op een Husky maar gelukkig stond de motor van vorig jaar nog in de garage zodat we deze week snel konden schakelen!


Woensdagavond voor de wedstrijd is er doorgewerkt tot 23.00 in de avond om de motor klaar te hebben. Dan natuurlijk de grote vraag hoe gaat dit verlopen? De tijdtraining werd afgesloten op een super eerste plaats en dit betekende dat Cas zelf kon kiezen waar hij ging staan. Samen met Jeff Jansen werd er doorgenomen wat de opties waren en werd gekozen voor de binnenzijde. De reactie en start waren goed. Op een tweede plaats kwam hij uit de eerste bocht gelijk werd er doorgestoken naar de eerste plaats!

Deze plek heeft Cas niet afgestaan en zo kwam-ie dan ook als winnaar over de finish. In de pauze hebben we rustig verder gewerkt aan de motor en vering om hem weer het goede vertrouwen te geven. De start van de tweede manche was weer super en op zijn BeWo getunede Pol Husky met STE uitlaat was hij weer als tweede in de bocht om vervolgens gelijk weer de eerste plaats over te nemen. Wederom kon Cas dit vasthouden tot aan de finish. Cas staat nu ook bovenaan in het klassement en heeft 7 punten voorsprong op de tweede.

Deze week wordt zijn nieuwe Husqvarna opgebouwd met wederom een RiWa frame. Tevens zullen BeWo en EHR hun krachten bundelen om Cas het vermogen te geven dat  hij nodig heeft om vooraan mee te strijden in de diverse wedstrijden die nog komen.

Iedereen heel erg bedankt die meegeholpen heeft om Cas aan de start te krijgen in Rhenen: Jeff Janssen, Bennie Wolsink, Peter Maus (2faces graphics), Ryan en team JOPA, Eddy van der Hoek, Rikus van der Wall (RiWa), Menno van der Zee, Ties Pol en Husqvarna Nederland.

Tekst: fam. Valk
Foto’s: Niek Fotografie