X

Pittige wedstrijd voor CreyMert Racing in Axel

Na twee ‘vrije weekenden’ kwam het CreyMert Racing Team dit weekend weer in actie. Op het circuit van Axel werd onder winderige omstandigheden de tweede wedstrijd van de KNMV Dutch Masters of Motocross verreden. Het KTM-duo kwam in actie op het zware zandcircuit maar zowel Kevin Hogmo als Hakon Osterhagen kwam maar een manche tot scoren. In de 250cc-klasse wist Kevin een keer als tiende over de finish te komen. Zijn landgenoot Hakon werd in de 125cc-klasse een keer als veertiende afgevlagd. De overwinningen bij RES Axel gingen naar Henry Jacobi (250cc) en Kjell Verbruggen (125cc).

125cc
Het circuit lag er zwaar bij en Hakon moest duidelijk even in het juiste ritme komen. De tijdtraining verliep dan ook moeizaam maar de eerste manche begint goed! De ‘rookie’ in deze 125cc-klasse komt als zevende uit de startblokken en hij weet zich op te werken naar de zesde plaats. Dan maakt de scholier echter een foutje waardoor hij terug zakt naar de 18e plaats. Gelukkig weet de KTM-rijder zich nog te herstellen en komt hij op een veertiende plaats over de finish.
De tweede manche is het circuit natuurlijk nog zwaarder en Hakon weet dat hij in de beginfase zich in de kopgroep moet proberen te mengen. Op een mooie zesde plaats duikt de FXR-geklede crosser de eerste bocht in. Niet veel later gaat het echter mis met een valpartij als gevolg. Hierdoor moet de 15-jarige crosser in de achtervolging maar in zijn gedrevenheid bijt hij nog maals in het mulle zand en komt hij niet verder dan een 23e plaats.

250cc
De eerste manche komt Kevin redelijk goed uit de start en hij vindt een plek in de top tien maar in de tweede bocht gaat het mis. Kevin komt ten val, hoewel hij gelukkig ongeschonden uit deze crash komt wordt de SX250F wel geraakt. De schade aan de motor is te zwaar om de wedstrijd te kunnen vervolgen!
De tweede manche reageert Kevin geweldig nadat het starthek naar beneden is gegaan. De Motorex-gesmeerde KTM sprint naar de eerste linkerbocht en de Noor neemt de leiding! Als eerste komt Jacobi voorbij gevolgd door Van de Moosdijk en Geerts. Het tempo van Pootjes is nipt hoger en na twintig minuten wedstrijd moet Kevin ook de vierde plaats afstaan. De voorsprong op de zesde man is groot maar door een eigen fout gaat de 18-jarige Noor onderuit. Hij zakt hierdoor terug naar de tiende plaats waar hij ook zal finishen.

Volgende wedstrijd:
Het EMX125 gaat dit weekend verder op het mooie circuit van Mantova waar Hakon dus in actie zal komen. Tijdens de Franse Grand Prix zal Kevin weer van start gaan tijdens de derde EMX250 wedstrijd op het circuit van Saint Jean d’Angely. De KNMV Dutch Masters of Motocross gaat op 30 mei verder in Rhenen.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie