Reisulis wint ook in Axel de lichste klasse

Reisulis wint ook in Axel de lichste klasse
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Gelukkig kreeg de RES Axel een herkansing om een wedstrijd van de KNMV Dutch Masters of Motocross te organiseren in 2019. De wedstrijd van medio maart werd op het laatste moment afgelast om vandaag (5 mei) alsnog te worden verreden. Na de overwinning is Oss wist Karlis Alberts Reisulis ook in het Zeeuwse zand de overwinning te pakken. Het was geen gemakkelijk overwinning maar met een vierde en eerste plaats pakte Reisulis wel de dagzege. Ivano van Erp (1-4) werd tweede voor zijn Yamaha-collega Cas Valk (3-2).

De eerste manche neemt Kyle van Zutphen de beste start en de Brabander pakt de HGS Holeshow Award voor Ten Cate en Yoran Moens. De leider maakt vervolgens een foutje waardoor ‘CaliMirco’ de leiding overneemt. Deze weet hij vervolgens ruim tien minuten vast te houden. Dan komt Van Erp opzetten die na een mindere start zich keurig op weet te werken. De eerste manche wordt gewonnen door Yamaha dankzij Van Erp voor Ten Cate en Valk. De vierde plaats is voor Reisulis die in de eerste ronde een foutje heeft gemaakt. Daardoor moet de Let zich terug zien te werken met als resultaat de vierde plaats voor Lucas Coenen. Deze Grizzly Racing-rijder weet het tempo van Reisulis over te nemen en weet hem zelfs nog even te passeren! De eindsprint van de ‘Redplate’ houder is beter en hij komt als vierde over de finish voor Coenen.

In de tweede manche lijkt Bradley Mesters de beste start te pakken maar hij komt in de eerste bocht ten val. Hierdoor komen ook Van Zutphen, Danny van den Bosse en Kyro Gispen in de problemen. Ten Cate neemt de leiding maar het is Reisulis die de commando over neemt om vervolgens de wedstrijd naar zijn hand te zetten. De Let wint met ruim drie seconden voorsprong op Valk. Sacha Coenen komt nu als derde over de finish voor Van Erp. De Ossenaar is in de eerste ronde naast het circuit gekomen waarna hij zich geweldig terug weet te knokken. De Belg Moens maakt de top vijf deze tweede manche compleet.

Over ruim drie weken gaat het kampioenschap verder, dan worden de punten verdeeld op het prachtige circuit van Rhenen. Deze wedstrijd wordt verreden op 30 mei en dat is dus Hemelvaartsdag!

Uitslagen Dutch Masters of Motocross #2 85cc; Axel, NL:
1e manche
1 Ivano van Erp NL Yamaha
2 Mirco ten Kate NL KTM
3 Cas Valk NL Yamaha
4 Karlis Alberts Reisulis Let KTM
5 Lucas Coenen B Yamaha

2e manche
1 Karlis Alberts Reisulis Let KTM
2 Cas Valk NL Yamaha
3 Sacha Coenen B Yamaha
4 Ivano van Erp NL Yamaha
5 Yoran Moens B KTM

Dagklassement:
1 Karlis Alberts Reisulis Let KTM 4-1
2 Ivano van Erp NL Yamaha 1-4
3 Cas Valk NL Yamaha 3-2
4 Yoran Moens B KTM 6-5
5 Lucas Coenen B Yamaha 5-6

Tussenstand DMofMX 85cc:
1 Karlis Alberts Reisulis Let KTM 90
2 Cas Valk NL Yamaha  89
3 Ivano van Erp NL Yamaha 63
4 Mirco ten Kate NL KTM 62
5 Kasimir Hindersson SF KTM 56

De volledige uitslagen vanuit Axel vind je HIER.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie

Uw reacties