Slecht zes punten voor Kevin Horgmo!

Met veel minder punten dan verwacht keert het CreyMert Racing Team terug vanuit Saint Jean d’Angely. Het Belgische team wist met Kevin Horgmo slechts zes punten te scoren tijdens de derde wedstrijd van het Europees Kampioenschap 250cc. De Franse EMX GP werd gewonnen door Stephan Rubini, Alberto Forato blijft de leider in de tussenstand. Hakon Osterhagen probeerde alles uit de kast te halen maar het lukte hem niet om zich te plaatsen voor de vierde wedstrijd van het Europees Kampioenschap 125cc. Tom Guyon won beide manches, Mattia Guardagnini blijft de houder van de ‘Redplate’.

EMX250:
Op de zaterdag weet Kevin zich als snelste in zijn groep te plaatsen voor de wedstrijden over 25 minuten en twee ronden. De verwachtingen zijn dan ook hoog maar de eerste manche begint niet goed. De Noor komt net buiten de punten uit de start om zich vervolgens snel naar een achttiende plaats te rijden. Dan gaat het echter mis en de KTM-rijder komt ten val. Vanaf een 37e plaats kan de wedstrijd worden vervolgend maar punten zitten er helaas niet in. Met een 22e plaats komt de FXR-geklede crosser sterk terug maar zijn inzet wordt dus niet beloond.
In de tweede manche beloofd niet veel goeds want Kevin komt niet lekker uit de start en na wat duw en trekwerk wordt hij naar het achterveld verwezen. De ‘Viking’ geeft zich niet zomaar gewonnen en ook nu komt hij heel sterk terug. Vanaf de 36e plaats bij het uitkomen van de eerste volledige ronde knokt de Airoh-gesteunde crosser zich terug naar een 15e plaats! Daarmee mag hij zes punten aan zijn totaal toevoegen maar dit geeft zowel de rijder als het team geen voldoening.

EMX125:
Voor zijn eerste EMX125 seizoen wist Hakon dat het zwaar maar vooral leerzaam zal worden. Twee weken geleden in Mantova wist de scholier zich te plaatsen nu lukte dat helaas niet. Hij werkt heel hard om zijn tijden te verbeteren maar dat was helaas niet voldoende om de beide wedstrijden in actie te komen.

Volgende wedstrijd:
Het Belgische team reist snel terug naar hun thuisbasis om komende donderdag in actie te komen tijdens de derde wedstrijd van de KNMV Dutch Masters of Motocross in Rhenen. Het EMX125 gaat op 22-23 juni verder in Teutschenthal, de vierde EMX250 wedstrijd is op 8-9 juni in Rusland!

Door: Steven van Kempen/KEMCO