Stefan Everts moet ingreep dikke teen ondergaan

Stefan Everts moet ingreep dikke teen ondergaan
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De gevolgen van de malaria-aanval blijven hard inhakken op het dagelijkse leven van Stefan Everts (46). De tienvoudige wereldkampioen vocht eind vorig jaar tegen de dood. Nu moet hij voor de derde keer onder het mes.

In twee vorige operaties verloor Everts al gedeeltelijk zes tenen en nu moet ook ‘n stuk zijn rechter grote teen er af. Of de grote teen in zijn geheel zal moeten worden verwijderd of alleen het bovenste kootje kan alleen vastgesteld worden tijdens de operatie zelf. Eerder verloor ‘the Legend’ al zes tenen, twee aan zijn linkervoet en vier aan de rechterkant. De operatie is voor volgende week donderdag gepland in het UZ van Leuven.

Het is de ene tegenslag na de andere voor Everts die malaria opliep vorig jaar tijdens een liefdadigheidswedstrijd in het Congolese Lubumbashi. De dag voor zijn vertrek naar Afrika hadden onze collega’s van MX Vintage een telefonisch gesprek met Stefan. Je kan het lezen en beluisteren via deze link. Wij wensen Stefan en zijn familie veel goede moed toe in deze moeilijke momenten.

Foto: shotbyBavo, Gino Maes

Uw reacties