X

Van de Moosdijk boekt een manche overwinning!

Het derde Grand Prix weekend op een rij is goed verlopen voor het F&H Racing Team. Op het circuit van Saint Jean d’Angely zorgde Roan van de Moosdijk voor veel vreugde. De KX250F-rijder wist een mancheoverwinning te boeken even ten Noorden van Bordeaux. Ook Adam Sterry wist zich goed van voren te laten zien, de Brit boekte zijn beste seizoens presatie door beide manches als zesde over de finish te komen. De wedstrijd van Henry Jacobi verliep minder goed, hij werd elfde. De overwinning ging naar Jorge Prado die zijn voorsprong in de titelstrijd weer verder uitbreid.

1e Manche
In de eerste manche van het sfeervolle weekend in Frankrijk komt Adam goed uit de startblokken. De 22-jarige Brit komt als derde uit de start en ziet Geerts in de eerste ronde passeren. De start van Henry was iets minder maar hij nestelt zich direct in de top tien. Na bijna 15 minuten wedstrijd komen de Kawasaki-rijders bij elkaar terwijl ze de aansluiting zoeken bij vierde man Cervellin. Heel even neemt Henry de vijfde plaats over maar dan gaat het mis en de Duitser gaat onderuit. Adam ziet in dezelfde ronde Vialle passeren en tien minuten later volgt ook Pootjes. In de slotfase wordt het nog spannend want Cervellin zakt terug en Adam weet in de laatste toe te slaan! Met een zesde plaats weet de Brit zijn beste prestatie van dit seizoen neer te zetten! Henry komt op een achtste plaats over de finish en daarmee is hij duidelijk niet tevreden.

2e Manche
De Motul-gesmeerde Kawasaki van Adam sprint in een streep naar de eerste bocht maar het is Prado die de “Holeshot Award” wint voor Adam. In de eerste ronde wordt de crosser uit Walsh gepasseerd door Watson en niet veel later volgen Geerts en Evans. De komende 20 minuten weet Adam de vijfde plaats vast te houden maar dan komt Kjer Olsen opzetten en de Deen heeft een betere eindsprint. Ook deze manche komt Adam als zesde over de finish en daarmee evenaart hij de sterke prestatie van de eerste manche eerder op de dag. Geen beste wedstrijd van Henry die als zevende uit de eerste volledige ronde is gekomen. Nadat hij de zesde plaats heeft overgenomen probeert hij de aansluiting te vinden bij teamgenoot en na enkele rondes passeert hij Adam. De 22-jarge Duitser gaat helaas kort daarna onderuit waardoor hij heel veel tijd en plaatsen verliest. Met een 17e plaats worden er door Henry wel punten gescoord maar dat zijn er slechts vier. In de titelstrijd verliest Henry de derde plaats in de tussenstand aan Geerts.

EMX250
Na zijn sterke optreden tijdens de Grand Prix van Portugal wilde Roan natuurlijk ook mooie dingen laten zien tijdens de derde wedstrijd van het Europees Kampioenschap 250cc. De eerste manche mengt de 18-jarige crosser zich direct in de kopgroep en in de tweede ronde komt hij de top vijf binnen. De Brit Gilbert laat zich niet gemakkelijk passeren waardoor Fernandez de aansluiting vindt en direct in de aanval gaat. Het duel strijd om de vijfde plaats maar ze raken elkaar en gaan onderuit! Roan zakt terug naar negentiende plaats. Gelukkig weet de Kawasaki-rijder zich nog goed te verbeteren en komt hij als twaalfde over de finish.

De tweede manche begint beter voor Roan die als tweede uit de eerste bocht komt. De Italiaan Lapucci heeft de leiding en hij laat zich niet zomaar van de leiding verdringen. De Leatt-geklede crosser probeert het links en rechts maar Lupucci laat zich niet makkelijk passeren. Wanneer de wedstrijdleiding het bordje met nog twee ronden toont is dat voor Roan een tekenen. Hij gaat in de aanval met als doel de leiding over te nemen. Met succes want de Kawasaki-rijder knokt zich voorbij Lapucci en weet de leiding vast te houden tot aan de finishvlag. Vorig jaar stond Roan op dit circuit op het podium, nu boekt hij een manche overwinning!

Volgende wedstrijd:
Komende donderdag (Hemelvaartsdag) komt het F&H Racing Team alweer in actie, dan op het prachtige circuit van Rhenen. Op ‘Circuit Kwintelooyen’ wordt op 30 mei de derde wedstrijd van de KNMV Dutch Masters of Motocross verreden. Het Wereld Kampioenschap gaat op 8-9 juni verder tijdens de Grand Prix van Rusland waar ook het EMX250 actief zal zijn!

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Bavo Swijgers