Vijf podiumplaatsen voor Team Youth Pro MX!

Vijf podiumplaatsen voor Team Youth Pro MX!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Het Team Youth Pro MX mag terugkijken op een geslaagd weekend. Op zaterdag wisten Dean Gregoire, Sjevy Klokgieter en Noam Mezzavilla zich op het podium te rijden. Op zondagmiddag deden Dean en Elvis Totney dit nogmaalsn Eersel! Door twee mancheoverwinning in het Belgische Lummen is Dean de nieuwe leider in het Belgische Kampioenschap 65cc. Zijn Belgische teamgenoot Noam werd in de 50cc-klasse tweede in het dag klassement. In Horst won Sjevy het MON NK 65cc! Op het circuit van MCC Kempen werd op zondag de derde wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Jeugd verreden en met succes.

Zaterdag:
Op het harde circuit van Lummen wist het Team Youth Pro MX goed voor de dag te komen met drie manche overwinningen. Dean wist beide manches als winnaar over de finish te komen, hij reed een sterke wedstrijd en als klap op de vuurpijl neemt hij ook de leiding in de tussenstand over! Noam wist de eerste manche bij de 50cc-klasse op zijn naam te schrijven, de tweede manche kwam hij als tweede over de finish. Daarmee scoorde hij hetzelfde aantal punten als de winnaar maar de tweede manche is bepalend bij hetzelfde aantal punten.
Op het zware zandcircuit van Horst weet Sjevy heel sterk voor de dag te komen. De 8-jarige crosser weet beide manches van start tot finish aan de leiding te rijden en pakt daarmee de dagzege bij de 65cc kleine wielen op het Limburgse circuit.

KNMV ONK:
In de lichtste klasse komt het Brabantse team met drie rijders in actie. Elvis heeft geen goede start en hij moet hard knokken om zich vanaf een zeventiende plaats naar voren te rijden. De Brit weet wat bijten is en hij komt op een geweldige tweede plaats over de finish. Jur is als tweede uit de start gekomen en Noam als vierde maar beide maken wat foutjes in de beginfase van de wedstrijd. Noam weet nog als zesde over de finish te komen terwijl Tur als negende het zwart-wit geblokt passeert. Door een voorval tussen twee vaders verliezen twee rijders hun klassering waardoor Tur als zevende op de uitslag komt te staan. Noam wordt uit de uitslag verwijderd.
De tweede manche wordt vervolgens niet meer gereden omdat er mensen zonder hesje zich op het circuit begeven wat niet is toegestaan.
In de 65cc-klasse ging het er ook heftig aan toe maar dan in het positieve. Dean komt als zesde uit de start maar hij werkt zich snel naar de vierde plaats. Beetje bij beetje komt hij dichterbij aan de derde man en in de laatste ronde slaat de 8-jarige crosser toe! De Vos Oss KTM-rijder neemt de derde plaats over en daarmee scoort hij zijn beste klassering in dit kampioenschap! De tweede manche is er een om film over maken! Dean komt als vierde uit de start en na drie ronden komt hij op een tweede plaats terecht. Met vier rijders wiel aan wiel kan een foutje maken direct gevolgen hebben. Halverwege de manche komt er dat foutje en er gaan twee plaatsen verloren. Opgeven is geen optie en Dean sluit aan om in de laatste ronde zijn slag te slaan. De twee verloren plaatsen worden goed gemaakt en de Alpinestars-geklede crosser komt als tweede over de finish! Daarmee wordt hij ook tweede in het dag klassement. Sjevy rijdt vandaag opnieuw sterk en met een negende en zevende plaats wordt de Helmonder ook zevende in het dag klassement!

LEES MEER  Voorbeschouwing: FIM WK Jeugd in Heerde

Volgende keer:
De vierde wedstrijd van het Europees Kampioenschap 65cc North-West gaat komend weekend verder in Duitsland.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #FvdEPhotography

Uw reacties

Ook te lezen

 • Romain Febvre is er opnieuw bij in Tsjechië

  Romain Febvre is er opnieuw bij in Tsjechië

  De Franse fabrieksrijder van het Kawasaki Racing Team heeft gisteren op social media aangekondigd dat hij weer klaar is om deel te nemen aan het WK motorcross. Romain Febvre zal …
 • Van den Hoek laat zege glippen en Cuppen profiteert

  Van den Hoek laat zege glippen en Cuppen profiteert

  Afgelopen zondag vervolgden de MX2/Open Inters hun kampioensstrijd in het Brabantse Mill. Het was John Cuppen die zich het meest gelukkig mocht prijzen. Met een eerste en een vierde plaats …
 • Voorbeschouwing: FIM WK Jeugd in Heerde

  Voorbeschouwing: FIM WK Jeugd in Heerde

  Het grootste junior motocross evenement ter wereld komt dit weekend naar Nederland. De beste jeugdcrossers van de hele wereld gaan het tegen elkaar opnemen tijdens het FIM Junior Wereldkampioenschap (WJMX) …
 • Interview Davide Guarneri, Fantic MX coördinator

  Interview Davide Guarneri, Fantic MX coördinator

  Davide Guarneri (39) heeft zijn naam verdiend in de MX & enduro geschiedenis dankzij ’n lange en veelzijdige carrière op topniveau. Met 2 GP overwinningen, 6 MX of Nations deelnames, …