Yentel Martens en Greg Smets domineren VLM Keiheuvel

Yentel Martens en Greg Smets domineren VLM Keiheuvel
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De VLM rijders kregen in Balen een heuse klassieker voor de wielen: de beruchte Keiheuvel. Yentel Martens, dominant in de Inters 500 en Greg Smets die zijn evenknie was in de 250, traden er in de voetsporen van hun illustere vaders. 

Voor de Nieuwelingen 250, Nieuwelingen 500 A, Nieuwelingen Open B, Nieuwelingen Open C; Juniors Open en Nationalen Open vielen er op de Keiheuvel punten te rapen. Voor de Inters was de inzet beperkt tot de eer van deze klassieker op de kalender.

Een gemotiveerde Jens Van Meer begon goed aan zijn dag met een eerste tijd in de tijdstraining. Het verschil met topfavoriet Yentel Martens was echter ongelofelijk klein; 0,069 seconde!  Alleen Dietger Damiaens op 0,6 seconde leek het tempo van de grote kanonnen te kunnen evenaren. Zowel in de eerste als in de tweede manche stond er helemaal geen maat op Martens. Gestart als vierde haalde hij in de opener al rap kopstarter Sillien terug en bouwde een voorsprong van maar liefst 47 seconden uit. Diezelfde Sillien liet wel een mooie tweede plaats noteren, al had hij wel erg weinig marge op Damiaens die nog maar eens schitterende inhaalrace liet zien. Ook Van Meer was slecht weg en tikte uiteindelijk nog als vierde aan. De VLM kampioen volgde op zijn beurt trouwens kort achter Damiaens!

Van Meer was in de herneming wel goed weg maar moest zijn meerdere erkennen in Martens. De  Rockstar Energy Husqvarna zandhaas leidde dan ook van start tot finish. Dat Dietger Damiaens nog een eindpodium uit de brand sleepte,  spreekt boekdelen over zijn conditie want nu stoof hij pas als voorlaatste de baan op. DD finishte na iets meer dan 24 minuten wedstrijd derde voor de verrassende veteraan Kristof Salaets! De vliegende facteur heeft duidelijk de goede vorm te pakken. In de eindstand werd hij vijfde na alle toppers!

Ex-MX3 wereldkampioen Sven Breugelmans stal bij de kwartliters twee keer de show met een superstart. BeTeMo teammaat Greg Smets had echter genoeg aan een start in de subtop om snel orde op zaken te stellen. De Brit Jack Bintcliffe werd tweede voor Bruegelmans en Cordens. Reeks twee kende een gelijkaardig verloop al was de voorsprong van Smets zelfs nog groter! De verrassing van de dag werd geserveerd door Dieter Vromans. Na een tumulteuze eerste manche -lees vroege val- kwam de #98 KTM’er  nu wel netjes de eerste ronden door. Vromans breidde daar een knap vervolg aan, schoof op van 4 naar 2 en werd zo tweede algemeen voor Bintcliffe. Die had een gelijk aantal punten maar Vromans’ betere tweede manche gaf de doorslag.

Alle resultaten hier

Inters 500cc Race 1
1. Yentel Martens, 2. Roy Sillien, 3. Dietger Damiaens, 4. Jens Van Meer,  5. Kristof Salaets, 6. Mike Vanderstraeten, 7. Kevin Van Geldorp, 8. Kenzo Buys, 9. Sven Wouters, 10. Jasper Van der Mieren

Inters 500cc Race 2
1. Yentel Martens, 2. Jens Van Meer, 3. Dietger Damiaens, 4. Kristof Salaets, 5. Mike Vanderstraeten, 6. Roy Sillien,  7. Glenn Bielen, 8. Kenzo Buys, 9. Kevin Van Geldorp, 10. Dave Van Dun 

Eindstand Inters 500cc
 1. Yentel Martens 50, 2. Dietger Damiaens 40, 3. Jens Van Meer 38,  4. Roy Sillien 37,  5. Kristof Salaets 34, 6. Mike Vanderstraeten 31, 7. Kenzo Buys 26, 8. Kevin Van Geldorp 26, 9. Tom Cuyvers 21, 10. Dave Van Dun 18

Inters 250cc Race 1
1. Greg Smets, 2.  Jack Bintcliffe, 3. Sven Breugelmans, 4. Nolan Cordens , 5. Brent Aerden, 6. Dieter Vromans, 7. Wannes Vandevoorde, 8. Jordi Van Mieghem , 9. Arno Van Mieghem, 10. Bram Schoepen

Inters 250cc Race 2
1. Greg Smets, 2. Dieter Vromans,  3. Jordi Van Mieghem,  4. Kristof Scheynen  5. Nolan Cordens, 6. Jack Bintcliffe, 7. Brent Aerden, 8. Bram Schoepen,9. Enzo Aerden, 10. Arno van Mieghem  

Eindstand Inters 250cc
1. Greg Smets 50 ptn, 2. Dieter Vromans 37,  3. Jack Bintcliffe 37, 4. Nolan Cordens 34, 5. Jordi Van Mieghem 33, 6. Brent Aerden 30, 7. Kristof Scheynen 27 , 8. Bram Schoepen 24, 9.  Arno van Mieghem 23, 10 Wannes Van de Voorde 21

Foto: DBMX photography

 

Uw reacties