Erzberg Rodeo: Wissel van de wacht?

Erzberg Rodeo: Wissel van de wacht?
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Geen tot weinig veranderingen tegenover de eerste dag gisteren tijdens de tweede proloog dag. Zeker wat betreft de toppers. Josep García was de grote winnaar met maar liefst 9 seconden voorsprong op Nathan Watson. De hamvraag is dan ook of Garcia of zijn KTM teamgenoot Manuel Lettenbichler de ‘oude garde’ onder aanvoering van grootmeester Graham Jarvis kunnen kloppen!

Het proloogcircuit was zwaarder en ook terug natter in de ochtend vanwege regen van vrijdag op zaterdagnacht. In de top 50 kwam er slechts één nieuwe indringer en dit ten koste van… jawel Andy Truyts. Truyts verloor daarmee zijn plaats op de eerste startrij, welgeteld met zeven honderdsten van een seconde! Steven Stuyven haalde met zijn 126ste plaats de 3de rij. De rest van de laaglanders mag vanaf de vierde rij of verder starten.

Vanmorgen deed hier de ronde dat Laia Sanz toch mag starten op de eerste rij, toch echte gentlemen hier 🙂 Er was blijkbaar voorzien dat de 3 eerste van de dames categorie mee op de eerste rij mogen. Nina Klink valt hierdoor net uit de boot met haar 4de plaats.

Garcia won de vorige WESS ronde, de Trèfle Lozerien in Frankrijk. Met een nieuwe zege zou hij zich zeker in pole positie plaatsen voor de WESS eindzege.

Uitslag dames: 
1: Laia Sanz
2: Sandra Gomez
3: Nina Buchholz
4: Nina Klink

Denk eraan, vanaf 14u kan je de livestream van de Erzberg Rodeo hier volgen op Red Bull TV!!

Foto’s: Philip Platzer/Red Bull Content Pool

Uw reacties