X

HOT: Jorge Prado neemt MXGP beslissing!

De achttienjarige Jorge Prado is een van de grootste talenten in de internationale motorcrossscene. Momenteel is de regerende MX2 wereldkampioen oppermachtig. Hij leidt het kampioenschap met 44 punten voorsprong en won elke wedstrijd waarin hij aan de start stond. Tegelijk met zijn contractverlenging bij Red Bull KTM kiest Prado resoluut voor de MXGP!

De komende vier jaar -tot en met 2023- blijft het Spaanse supertalent dus in het WK bij Red Bull KTM. Doordat Prado de MX2 zou moeten verlaten als hij weer wereldkampioen wordt, stak de voorbije maanden  de speculatie over zijn toekomst de kop op. Een overstap naar de AMA was immers een uitwijkmogelijkheid. Die is nu dus van de baan!

Als Prado de wereldtitel pakt, zien we hem volgend jaar aantreden in het WK MXGP naast Tony Cairoli en Jeffrey Herlings.

 

Jorge Prado: “KTM heeft me gesteund sinds ik begon met rijden en mijn eerste wereldtitel won op de 65cc. Ze bieden me een geweldige kans in de MXGP, en ik kan niet wachten tot volgend jaar! Ik ben erg blij om nog vier jaar te blijven en we zijn er allebei enthousiast over. Sinds ik bij het team van Claudio [De Carli] ben gekomen, heb ik echt het gevoel gehad dat dit mijn plek is. Claudio heeft veel ervaring en ik weet zeker dat we een goede overstap naar de 450s zullen malen. Ik heb een geweldig team achter mij en het is moeilijk om een ​​betere plek te vinden dan waar ik nu ben. “

Claudio De Carli, Red Bull KTM MXGP teammanager: “In onze sport kunnen we nooit iets voor lief nemen, dus geeft het altijd voldoening als een contract wordt verlengd en we samen verder kunnen. Het is een teken dat we in de goede richting werken en de continuïteit met onze rijders laat zien dat deze groep heel hecht is. Met Jorge heb ik weer de kans gekregen om een ​​jonge rijder vooruit te helpen. Dat altijd één van mijn prioriteiten geweest en ik hier wil ik graag KTM voor bedanken. Over de afgelopen twee jaar kan ik alleen maar zeggen dat we met Jorge altijd met een glimlach hebben gewerkt, zelfs in moeilijke tijden. Hij is een fantastische jongen die al zijn succes verdient. “

Robert Jonas, VP van Offroad: “Jorge was van bij het prille  begin een KTM rijder. Het is heel bijzonder om ‘m zo snel te zien ontwikkelen en door te stoten naar de top. Claudio en Davide De Carli, Tony Cairoli en het hele team verdienen alle lof voor de manier waarop ze hem hebben begeleid. Ze hebben geholpen Jorge om dat laatste beetje te vinden waardoor hij de resultaten kan neerzetten waarvan we wisten dat hij ze in zijn mars had. Dit nieuwe contract rond maken was vrij eenvoudig omdat we allebei wisten wat we wilden en we zijn er benieuwd naar wat onze toekomst samen zal brengen!”