MON: Leijtens heer en meester in Stevensbeek!

MON: Leijtens heer en meester in Stevensbeek!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

In Stevensbeek vond de tweede wedstrijd plaats om de No Fear Energy Cup. Evenals in de eerste wedstrijd was het opnieuw Eric Leijtens (foto) die beide manches won en de dagzege behaalde. De tweede plaats was voor Kay Ebben met tweemaal de tweede plaats in de manches. Dylan van Veghel behaalde in de manches de vijfde en derde plaats en mocht hiermee plaats nemen op de laagste trede van het podium. Davey Janssen en Thomas Wijnhoven maakten de top vijf compleet.

Eerste manche

De holeshot in de eerste manche was voor Ebben. Hij werd gevolgd door Roel van Oort, Jacky Tausch, Leijtens en Dimitri van der Sanden. In de eerste ronde ging Leijtens voorbij aan Tausch en van Oort om de tweede plaats over te nemen. Tausch moest ook van der Sanden voorbij laten en kwam nu als vijfde door. In de volgende ronde moest ook Ebben er aan geloven en leek gezien de krachtsverhoudingen van de laatste tijd het pleit al beslecht. Inmiddels was Janssen voorbij gegaan aan Tausch en van der Sanden en kwam als vierde door. Hij werd gevolgd door John Cuppen. Ebben weerde zich goed en bleef de gehele manche vlak achter Leijtens. Na acht ronden passeerde Janssen van Oort en kwam op ruime achterstand als derde door. In de volgende ronde was het van Veghel die zich na een matige start voor het eerste in de top vijf liet zien door voorbij te gaan aan Cuppen. Leijtens hield ondertussen Ebben van zich af en kwam als eerste over de finish. Op ruim 29 seconden was de derde plaats voor Janssen met in zijn achterwiel van Oort en van Veghel.

Tweede manche

Het was nu Leijtens die als eerste uit de eerste bocht kwam voor Ebben, Wijnhoven en van der Sanden. Leijtens pakte snel een gat van ongeveer vijf seconden op Ebben, maar opnieuw legde Ebben zich hier niet bij neer en reed terug tot aan het achterwiel van Leijtens. Van der Sanden viel ondertussen snel terug en het waren onder andere van Veghel en Tausch die aan hem voorbij gingen en nu als vierde en vijfde door kwamen. Halverwege de manche ging van Veghel voorbij aan Wijnhoven om de derde plaats over te nemen. Vooraan bleef het verschil tussen Leijtens en Ebben minimaal. Opnieuw slaagde Leijtens er in om Ebben achter zich te houden om zijn vierde manchezege te behalen in de No Fear Cup 2019. Van Veghel had een mooi voorsprong opgebouwd op Wijnhoven en behaalde de derde plaats. Wijhoven mocht gelukkig zijn met het tijdverlies dat Tausch in het begin van de manche had opgelopen en kwam als vierde over de finish.

Uitslag eerste manche No Fear Energy Cup Stevensbeek:
1. Leijtens, 2. Ebben, 3. Davey Janssen, 4. van Oort, 5. Davey Janssen, 6. Cuppen, 7. Wijnhoven, 8. Tausch, 9. van der Voorn, 10. van Rooij.

Uitslag tweede manche No Fear Energy Cup Stevensbeek:
1. Leijtens, 2. Ebben, 3. van Veghel, 4. Wijnhoven, 5. Tausch, 6. Cuppen, 7. Davey Janssen, 8. van der Voorn, 9. van Oort, 10. van der Sanden.

Dagklassement No Fear Energy Cup Stevensbeek:
1. Leijtens 120, 2. Ebben 108, 3. van Veghel 95, 4. Davey Janssen 91, 5. Wijnhoven 88, 6. Cuppen 86, 7. Tausch 84, 8. van Oort 84, 9. van der Voorn 76, 10. van Rooij 64.

(Bruto) tussenstand No Fear Energy Cup 2019:
1. Leijtens 240, 2. van Veghel 203, 3. Davey Janssen 181, 4. van Oort 177, 5. Wijnhoven 174, 6. Tausch 166, 7. van Rooij 150, 8. Cörvers 133, 9. van Kasteren 129, 10. van der Sanden 122.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics

Uw reacties