X

Rick Elzinga: gematigd optimistisch!

Tijdens de vorige EMX250 in Frankrijk liet Rick Elzinga ‘n schitterende eerste manche zien. Hij werd in Saint-Jean d’Angely zesde en eindigde er negende in de dagstand, zijn sterkste kwartliter resultaat tot dusver. Hopelijk kan Rick die lijn ook dit weekend in Rusland doortrekken!

Deze week voor vertrek naar Rusland reed de SDM Corse Yamaha rijder één maal op de motor… En dat ging best goed op wat stijfheid na! “Ik ga mijn best doen, hopelijk wordt het daar een mooi weekend.”

Afgelopen Hemelvaart was er een Dutch Masters of Motocross op de mooie baan in Rhenen. Rick had goed getraind en maakte zich klaar voor de eerste manche.De start was goed en Rick begon rond de 8ste plaats aan de wedstrijd. Dit ging na een aantal rondes bijna goed mis. Bij een springbult waar een rare kop op zat ging Rick er bijna voorover af! Er kwamen wel meer rijders in de problemen en de bult is ook aangepast later.

Rick bleef zitten maar kreeg wel een harde impact op zijn lichaam te verduren. Gevolg: zijn nekbrace geknapt en zijn elleboog waar hij een oude blessure aan heeft laaide daardoor ook weer op! Rick heeft de manche op adrenaline uitgereden en finishte op P10.

De tweede manche was dus de vraag wat hij met zijn arm kon maar na de sighting lap gaf Rick aan geen kracht genoeg in zijn arm te hebben en uit veiligheid heeft hij zich afgemeld voor deze manche. De dag erop vloog Rick naar Italië waar hij een wedstrijd had maar ook daar besloten de arm nog wat rust te geven en niet te rijden.


De arm is in Italië behandeld. We hopen dat het in combinatie met de rust afdoende is voor de EK in Rusland die dit weekend zal worden verreden.

Foto’s: Yamaha Racing, fam Elzinga