Roy van Heugten kiest voor maatschappelijke carriere

Roy van Heugten kiest voor maatschappelijke carriere
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Eerder dan zijn eigen planning heeft Roy van Heugten besloten een stapje terug te zetten als motocrosser. De Yamaha-rijder had zijn pijlen in 2019 gericht op het winnen van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 500cc. Dat is helaas niet geluk na een reeks tegenslagen. Als eerst ging het tijdens de vakantie mis met een schouderblessure. Vervolgens kwam de 24-jarige crosser ten val tijdens een training waardoor hij zijn sleutelbeen brak. Tijdens de derde Dutch Masters of Motocross in Rhenen ging het mis toen hij tijdens de tweede manche in de top tien reed. Bij deze val viel de Buitenhuis Racing-rijder zijn andere schouder uit de kom.

“Dit heeft ervoor gezorgd dat ik nu eerder een stapje terug doe in de motocross en het rustiger aan ga doen. Samen met me vader, broer en zus zijn we een nieuw bedrijf begonnen en daar ga ik me nu 100% op concentreren. In het bijzonder wil ik me ouders en zeker Peter Herlings bedanken waar ik de afgelopen 9 jaar altijd met plezier heb samen gewerkt, hij stond 24/7 altijd klaar voor me en heb veel aan hem te danken. Jullie blijven me zeker in de motocross wereld zien, want ik zal zeker blijven crossen maar dan op een ander niveau en minder vaak.” aldus Van Heugten via de sociale media.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie

Uw reacties