VLM: Seronval en Aerden serveren Genkse verrassingen!

VLM: Seronval en Aerden serveren Genkse verrassingen!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

In een bloedheet Genk waren beide Inters categorieën aan zet in de jacht op kampioenschapspunten. En zowel bij de Inters 500, zege voor Steve Seronval, en in de Inters 250, zege voor Enzo Aerden, zorgde de Horensbergdam voor nieuwe verwikkelingen.

Naast de VLM kampioenschappen voor Nieuwelingen 500A, Nieuwelingen Open B, Juniors en Nationalen Open telde de MC De Vrijheid en AMC Genk organisatie mee voor het BK van de BMB. Ook daar zijn we inmiddels toe aan de zesde wedstrijd.

Een opvallend magere opkomst voor de half-en kwartliters waardoor vooral die laatste klasse een trieste aanblik bood met amper 12 starters. Racing Center KTM rijder Steve Seronval toonde al vaker dat hij perfect het gashendel weet te doseren in omstandigheden zoals we die kennen op de Horensbergdam.


Nadat hij ‘s morgens de pole pakte, snelde de ‘Rocket’ twee keer overtuigend naar de zege! Maar het werd nog beter voor Seronval. Kampioenschapsleider Jens Van Meer (BeTeMo) had namelijk zijn dagje niet. In de eerste manche strandde Van Meer met elektronische problemen. Hoewel hij een degelijke herneming reed, daarin werd hij tweede na Seronval, moest de regerende kampioen flink wat punten prijs geven in de tussenstand. Na zes wedstrijden zijn de rollen tussen Jens en Steve weer omgedraaid. Het is nuSeronval die de dans leidt met 13 punten voorsprong op Van Meer…

De strijd om de tweede plaats werd er één tussen twee ervaren mannen: Kristof Salaets (3-3) en Mike Vanderstraeten (2-4). De jarige Salaets deed zichzelf ‘zilver’ cadeau al gaf diens betere tweede manche uiteindelijk de doorslag. In de tussenstand deed Mike echter een prima zaak! Hij springt dankzij z’n tweede opeenvolgende eindpodium immers van zes naar vier.

De strijd der titanen in de 250 tussen uitdager Greg Smets en Jonathan ‘still going strong’ Banken kreeg in Genk een interessante wending. Enzo Aerden moest in de opener nog nipt de duimen leggen voor Banken. In de afsluitende sprint zette de #63 van MC de Stroeckxvrienden orde op zaken. Zo vierkant het deze leek te draaien voor Brent zo vlot ging het voor Enzo! Gestart als derde rekende hij snel af met Kevin Schellens waarna ook Mark Boot voor de bijl ging. Een mooie zege waardoor Aerden ook in het kampioenschap stevig in het zadel komt te zitten als derde!

Kampioen Banken had Taxi Marcel Veloshop bezieler Marcel in de eerste reeks nog een extra verjaardagsattentie toegestopt maar in de tweede reeks verdween hij al vroeg uit de wedstrijd met mechanische problemen. Toch een domper op de vreugde voor Jonathan want hij kreeg vandaag immers een uitgelezen kans om punten goed te maken op Smets. Die was duidelijk veel beter in zijn sas in Genk tijdens de openingswedstrijd van het kampioenschap toen hij Banken klopte. Vandaag moest de BeTeMo 250 kopman genoegen nemen met 5-4 dagnoteringen.


Een regelmatige Mark Boot (3-2) en Romain Delbrasinne (4-3) completeerden het onuitgegeven podium. Beide kemphanen prijken overigens ook bovenaan in het BMB BK. Tweevoudig kampioen Boot heeft echter een comfortabele voorsprong op zijn jonge belager.

Volgend weekend trekt de VLM karavaan naar Lommel. Daar wordt in alle klassen, behalve de Beloften en Nieuwelingen voor het kampioenschap gestreden!

Alle resultaten hier

Inters 500cc Race 1
1. Steve Seronval, 2. Mike Vanderstraeten, 3. Kristof Salaets, 4. Kevin Van Geldorp, 5. Jochem Walckiers, 6. Martijn Vermijl, 7. Donny Schmidt, 8. Sven Wouters, 9. Gunther Truyens, 10. Arno Aerden

Inters 500cc Race 2
1. Steve Seronval,  2. Jens Van Meer, 3. Kristof Salaets, 4. Mike Vanderstraeten, 5.Kevin Van Geldorp, 6. Jochem Walckiers, 7. Donny Schmidt, 8. Martijn Vermijl, 9. Sven Wouters, 10. Gunther Truyens

Eindstand Inters 500cc
1. Steve Seronval 50, 2. Kristof Salaets 40, 3. Mike Vanderstraeten 40,  4. Kevin Van Geldorp 34, 5. Jochem Walckiers 31, 6. Donny Schmidt 28,  7. Martijn Vermijl 28, 8. Sven Wouters 24 25, 9. Gunther Truyens 23, 10. Jens Van Meer 22

Tussenstand Inters 500cc na 6 ronden
1. Steve Seronval 252, 2. Jens Van Meer  239, 3. Kristof Salaets 173, 4. Mike Vanderstraeten 167, 5. Roy Sillien 130, 6. Kenzo Buys 130, 7. Martijn Vermijl 125, 8. Sven Wouters 124, 9. Bryan Engelen 106, 10.Kevin Van Geldorp 94

Inters 250cc Race 1
1. Jonathan Banken, 2. Enzo Aerden, 3. Mark Boot, 4. Romain Delbrasinne, 5. Greg Smets, 6. Bram Schoepen, 7. Jimmy Vandeputte, 8. Kevin Schellens, 9. Kristof Scheynen, 10. Brent Aerden

Inters 250cc Race 2
1. Enzo Aerden,  2. Mark Boot, 3. Romain Delbrasinne, 4. Greg Smets, 5. Bram Schoepen,
6.Kevin Schellens,  7. Kristof Scheynen, 8. Jordi Van Mieghem, 9. Brent Aerden, 10. Arno Van Mieghem

Eindstand Inters 250cc
1. Enzo Aerden 47, 2. Mark Boot 42, 3. Romain Delbrasinne 38, 4. Greg Smets 34,  5. Bram Schoepen 31, 6. Kevin Schellens 28, 7. Kristof Scheynen 26, 8.  Jonathan Banken 25, 9. Jordi Van Mieghem 23, 10. Brent Aerden 23

Tussenstand Inters 250cc na 6 ronden
1. Greg Smets 273, 2. Jonathan Banken 254,  3. Enzo Aerden 190, 4. Jordi Van Mieghem 181, 5. Bram Schoepen 176, 6. Kristof Scheynen 174, 7. Brent Aerden 169, 8. Kevin Schellens 169,  9. Jimmy Vandeputte 136, 10. Dieter Vromans 116

Foto’s: Dieter Jans

Uw reacties