VLM: Vlotte thuiszege Yentel Martens

VLM: Vlotte thuiszege Yentel Martens
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Als opwarmertje voor de kampioenschapsproeven van morgn werd ook vandaag al op de Heeserbergen geknald voor deel van de Pinkstertrofee. Thuisrijder Yentel Martens stuurde zijn Husqvarna naar twee vlotte zeges. Greg Smets was de beste bij de kwartliters.

BeTeMo’s België-Nederland confrontatie legt de nadruk vooral op de zijspannen en quads. Voor de herel solo-rijders zorgden dat uiteraard voor een baan die er net iets anders dan anders kwam bij te liggen.

In de tijdstraining stak Jens Van Meer het vuur aan de lont met een knappe pole. In de reeksen moest hij telkens het hoofd buigen voor Yentel Martens. Die heroverde ondanks een foutje alsnog de leiding in de opener terwijl hij in de tweede manche een erg stevige voorsprong bij elkaar reed. In de aanloop naar het topduel vanmorgen tankte kampioen Van Meer wel vertrouwen. Na “Y-Mart” was Jens immers zonder discussie de sterkste.


Ook voor de derde plaats lagen de krachtverhoudingen duidelijk vast. Mike Vanderstraeten (foto hierboven) werd namelijk twee keer derde. Een zieke Cedric Grobben -vierde in reeks één- moest voorstek geven voor de herneming.

Wie anders dan Greg Smets?

Een selectief startveld in de 250cc klasse. Zonder Jonathan Banken en Enzo Aerden. Ook hier greep een logische winnaar de macht. Greg Smets pakte er twee keer eenvoudig de winst. Jordi Van Mieghem (3-2) trok middels een betere tweede reeks het laken naar zich toe voor de tweede trap op het podium. Dieter Vromans (2-3) bevestigde dan wel weer dat er ook morgen ter dege rekening met hem zal moeten worden gehouden!

Alle resultaten hier

Inters 500cc Race 1
1. Yentel Martens, 2. Jens Van Meer, 3. Mike Vanderstraeten, 4. Cedric Grobben, 5. Glenn Bielen, 6. Kevin Van Geldorp, 7. Kristof Salaets, 8. Menno Aussems, 9. Dylan Verleysen, 10. Kenzo Buys

Inters 500cc Race 2
1. Yentel Martens, 2. Jens Van Meer, 3. Mike Vanderstraeten, 4. Kevin Van Geldorp, 5. Menno Aussems, 6. Kristof Salaets, 7. Steve Seronval, 8. Dylan Verleysen, 9. Steven De Beuckelaer, 10. Kenzo Buys

Eindstand Inters 500cc
1. Yentel Martens 50, 2. Jens Van Meer 44, 3. Mike Vanderstraeten 40, 4. Kevin Van Geldorp 33, 5. Menno Aussems 29, 6.Kristof Salaets 29, 7. Dylan Verleysen 25, 8. Steven De Beuckelaer 22, 9. Kenzo Buys 22, 10. Dimitri Sep 19

Inters 250cc Race 1
1. Greg Smets, 2. Dieter Vromans, 3. Jordi Van Mieghem, 4. Nikolay Malinov, 5. Brent Aerden   6.  Arno Van Mieghem, 7. Romain Delbrasinne, 8. Kevin Schellens, 9. Bart Janssens, 10. Bram Schoepen

Inters 250cc Race 2
1. Greg Smets, 2. Jordi Van Mieghem, 3. Dieter Vromans, 4. Nikolay Malinov, 5. Brent Aerden   6. Kevin Schellens, 7. Romain Delbrasinne, 8. Kristof Scheynen, 9. Arno Van Mieghem, 10. Bart Janssens

Eindstand Inters 250cc
1. Greg Smets 50, 2. Jordi Van Mieghem 42, 3. Dieter Vromans, 4. Nikolay Malinov 36, 5. Brent Aerden 32, 6. Kevin Schellens 28, 7. Romain Delbrasinne 28, 8. Arno Van Mieghem 27, 9. Bart Janssens  23, 10. Kristof Scheynen 13

Foto’s: MXgrietje MXpics

Uw reacties