X

Cas Valk door het oog van de naald

In Lichtenvoorde heeft Cas Valk zich verzekerd van de KNMV Dutch Masters of Motocross titel in de 85cc. De crosser uit Nijverdal wist beide manches tweede te worden achter Karlis Alberts Reisulis. De Let wist beide manches te winnen maar daarmee wist hij zijn achterstand van zeven punten niet weg te werken. Valk pakt met slechts een punt voorsprong de titel! Het podium op ‘Circuit De Schans’ wordt compleet gemaakt door de Tobias Caprani, de Deen wordt beide manches als derde afgevlagd.

In de eerste manche maakt Reisulis direct duidelijk waarom hij naar deze finale is gekomen. De Let neemt alleen genoegen met de titel en hij neemt de leiding. Valk volgt maar al snel wordt duidelijk dat Reisulis deze eerste manche te snel is. De Husqvarna-rijder kiest er verstandig voor om zijn eigen wedstrijd te rijden en neemt genoegen met de tweede plaats. Caprani, zoon van voormalig Europees Kampioen Mikkel Caprani, weet als derde over de finish te komen. Hij kan in de eerste volledige ronde de derde plaats overnemen van Kyro Gripsen en de derde plaats heeft de Kosak KTM-rijder vervolgens niet meer af. Van Zutphen rijdt de gehele wedstrijd op een vierde plaats. Hij kijkt Caprani in de rug maar aanvallen is niet mogelijk. Damien Knuiman heeft heel lang de vijfde plaats in handen maar Kasimir Hindersen rijdt een sterke tweede helft van deze manche en hij kan als vijfde over de finish komen.

Ook de tweede manche is het Reisulis die de wedstrijd controleert want hij neemt direct de leiding en geeft deze niet meer uit handen. Valk rijdt zich naar de tweede plaats al wordt het in de laatste vijf minuten nog spannend. De scholier van Jimmy Joe Racing maakt een foutje waardoor Caprani, Van Zutphen en Elias Auclair de aansluiting lijken te vinden. Gelukkig weet Valk zich snel te herstellen waardoor de stress bij zijn supporters weer weg ebt. Op 41 seconden van de winnaar komt Valk over de finish maar de titel is voor hem! Caprani wordt opnieuw derde voor Van Zutphen. In de laatste ronde weet Ivano van Erp de vijfde plaats over te nemen van de Noor Auclair.

Het kampioenschap zit erop, op naar 2020 wanneer dit kampioenschap zonder twijfel een succesvol vervolg zal krijgen.

Uitslagen Dutch Masters of Motocross #4 85cc; Lichtenvoorde, NL:
1e manche
1 Karlis Alberts Reisulis Let KTM
2 Cas Valk NL Husqvarna
3 Tobias Caprani DK KTM
4 Kyle van Zutphen NL Husqvarna
5 Kasimir Hindersen SF KTM

2e manche
1 Karlis Alberts Reisulis Let KTM
2 Cas Valk NL Husqvarna
3 Tobias Caprani DK KTM
4 Kyle van Zutphen NL Husqvarna
5 Ivano van Erp NL Yamaha

Dagklassement:
1 Karlis Alberts Reisulis Let KTM 1-1
2 Cas Valk NL Husqvarna 2-2
3 Tobias Caprani DK KTM 3-3
4 Kyle van Zutphen NL Husqvarna 4-4
5 Laban Alm S Husqvarna 6-7

Eindstand DMofMX 85cc:
1 Cas Valk NL Yamaha 183
2 Karlis Alberts Reisulis Let KTM 182
3 Kasimir Hindersson SF KTM 102
4 Laban Alm S Husqvarna 97
5 Kyle van Zutphen NL Husqvarna 92

De volledige uitslagen vanuit Lichtenvoorde vind je HIER.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #DutchMastersofMX