Column: Geert Gelaude juli 2019

Column: Geert Gelaude juli 2019
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

En dan is alles anders! Ongevraagd, niet eens in je hevigste dromen is je leven sinds afgelopen weekend totaal anders, niet eens de vraag kan het anders? Zoals wij nu horen kan het niet anders, het verdict is onverbiddelijk en harder dan hard? Als een wervelwind is je droom in één klap veranderd in een ware nachtmerrie. Een zwarte dag die nooit meer zal overgaan zo lijkt het wel….

Velen kennen je niet, meer dan 30 overwinningen en meer dan 65 Grand Prix podia ook al ben je wereldkampioen en tot tweemaal toe vice wereldkampioen. Bij het grote publiek ben je een nobele onbekende, want onze sport is niet gekend! Jouw naam klinkt niet bij het grote publiek als een Stefan Everts of een Antonio Cairoli, Marvin Musquin,… toch ben je binnen de zijspansport een grote meneer waar velen enkel maar respect voor hebben, wees je daar maar bewust van vriend. Valentin je hebt je naar het allerhoogste weten te werken, en dit siert je, dit was je droom. Eene droom die werkelijkheid is geworden je hoeft je voor niks en niemand te verantwoorden, jij hebt het bereikt. Het sumuun in jouw tak van de sport, niemand kan je dit ooit nog afnemen, weet dat weinigen dit ooit zullen bereiken! Vele collega-teams kunnen enkel maar dromen van wat jij hebt bereikt, en vechten wedstrijd na wedstrijd om dit doel enigzings maar te evenaren, of in de buurt ervan te komen. Het betuigd van de verbentenheid waar jij jarenlang deel van hebt uitgemaakt, en waar we je verdomd hard zullen missen. Bij het grote publiek is jouw tak van de sport nog minder bekend dan welke andere sport dan ook. Maar die mooie teamsport alszijnde de sidecarcross is zo mooi als je ook maar even de tijd neemt het te leren doorgronden! Dit is pure topsport één klein foutje kan fataal zijn,… Toch kan niemand jouw iets kwalijk nemen, dame Fortuna was afgelopen weekend niet aan jouw zijde en ik zou er alles aan willen doen om dit te veranderen. Kon ik jouw pijn, jouw vragen en verdriet van je overnemen ik zou er geen monent aan twijfelen en volmondig ja zeggen. Je bent nog zo jong, zovele dromen en nog zoveel in je mars. De talrijke overwinningen in nationale en internatiolae wedstrijden die je zou behalen lijken nu volltooid verleden tijd!
Daarom dat ik het niet toelaat dat je vergeten word, ik deze column aan je opdraag omdat ik bakkenvol respect voor je heb. Meer nog ik nu één van mijn eigen favoriete shoot teams zal moeten missen. Het was een waar genoegen om team Giraud op de gevoelig plaat vast te leggen. Terwijl ik dit zit te typen heb ik een immense krop in de keel en staan de tranen in mijn ogen. Kon ik maar iets doen om alles anders te maken, maar het lukt me niet al sinds zondagmiddag 16.30 niet! Waarom spookt het nog steeds door mijn hoofd, en ik krijg net als jij geen antwoord…

Ik hoop dat je ons en de sport een warm hart blijft toedragen, maar zoals ik je ken mag dit geen probleem zijn. Daarom kan ik maar één ding vragen aan elkeen die de cross (sidecarcross) een warm hart toedraagt een donnatie te doen om jouw de beste zorgen te geven de komende weken en maanden. Daarom roep ik dan ook massaal op om je hart te laten spreken en deze kanjer te ondersteunen in zijn herstel naar een menselijk bestaan. Via volgende link kan je een donatie doen. Wetende dat topspoters niet over de sociale zekerheden beschikken als wij gewone burgers is het echt een must om te helpen. Daarom smeek ik jullie bijna om je hart te laten spreken voor onze sport…. Er is geraamd dat er om en bij de 250.000 euro nodig zal zijn om Valentin in de komende tijd te ondersteunen zoals het hoort. Daarom mijn verzoek tot hulp want dit bedrag kan hij of de familie zelf niet ophoesten. Die steun kan via deze LINK worden gegeven.

Bedankt aan allen en nu is het me echt teveel aan het worden en ga ik maar even als een watje zetten janken….

Door: Gelaude Geert
Foto: GeertMX

Uw reacties