Een perfect seizoen voor Mike van Grinsven

Een perfect seizoen voor Mike van Grinsven
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Ook de negende en laatste wedstrijd van de KNMV Quads Masters is gewonnen door Mike van Grinsven. De Honda-rijder wist ook in Lichtenvoorde beide manches te winnen en daarmee scoort hij een ‘Perfect Season’ want de Brabander wint alle manches! Joe Maessen (3-2) wordt tweede in het dag klassement voor Richard Ruttenberg (5-4). Van Grinsen was al zeker van de titel maar geeft deze met de volgende overwinning nog meer glans.

Vanaf de pole-postition heeft Maessen geen beste start en in de eerste bocht komt de Limburger ook nog in de problemen. Er volgt een knappe inhaalrace die hem nog een derde plaats op levert. Van Grinsven is een maatje te groot en wint voor voormalig kampioen Phoelich. Maessen rijdt knap terug naar de derde plaats voor Koen Jansen en Ruttenberg die de top vijf compleet maakt.
De tweede manche is het weer Van Grinsven die als beste uit de start komt. Maessen begint als vijfde aan de wedstrijd over 25 minuten en 1 ronde maar hij werkt zich snel op naar de tweede plaats! Het lijkt erop dat er een mooie strijd gaat komen maar niks is minder waar. Van Grinsven is na twee rondjes al vier seconden los van zijn achtervolger en dat wordt alleen maar meer! Maessen rijdt een eenzame wedstrijd en hij wordt tweede voor Tur van Hoof. De Belg heeft de hele wedstrijd de derde plaats in handen maar het is geen eenvoudige wedstrijd voor hem want Janssen komt steeds dichterbij! Dit zorgt voor een mooi duel in de laatste tien minuten van de wedstrijd. Van Hoof kan de derde plaats vast houden voor Janssen en Job Smits. Later wordt de uitslag echter aangepast door de wedstrijdleiding omdat een aantal rijders de gele vlag voor de gevallen Phoelich negeert! Van Hoof en Jansen worden uit de uitslag gehaald en Smits wordt hierdoor derde voor Ruttenberg en Jan Hoogendoorn.

Het kampioenschap zit erop, wie kan het Van Grinsven in de nabije toekomst moeilijk maken?

Uitslagen Open Nederlands Kampioenschap Quads; Lichtenvoorde, NL:
1e manche
1 Mike van Grinsven
2 Ricardo Phoelich
3 Joe Maessen
4 Koen Janssen
5 Richard Ruttenberg

2e manche
1 Mike van Grinsven
2 Joe Maessen
3 Job Smits
4 Richard Ruttenberg
5 Jan Hoogendoorn

Dagklassement:
1 Mike van Grinsven 1-1
2 Joe Maessen 3-2
3 Richard Ruttenberg 5-4
4 Job Smits 11-3
5 Jan Hoogendoorn 7-5

Eindstand DMofMX Quads:
1 Mike van Grinsven
2 Joe Maessen
3 Ricardo Phoelich

De volledige uitslagen vanuit Lichtenvoorde vind je HIER.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie

Uw reacties