Succes en tegenslag voor Husqvarna-duo in de MX2

Succes en tegenslag voor Husqvarna-duo in de MX2
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Thomas Kjer Olsen en Jed Beaton van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing hebben in de twaalfde wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in Semarang, Indonesie een derde en een vierde plaats weten te behalen. De wedstrijd in Semarang was de tweede opeenvolgende Grand Prix in Indonesie. Zowel Thomas Kjer Olsen als Jed Beaton lieten hier een goede snelheid zien en streden mee om de podiumplaatsen.

Ondanks dat Olsen zich niet volledig vertrouwd voelde op de baan van Semarang wist hij in de eerste manche toch op een goede derde plaats over de finish, net een positie voor zijn teammaat Jed Beaton. Beide rijders legden hiermee de basis voor een podiumplaats in het dagklassement. Echter de hoop hierop was na het vallen van het starthek in de tweede manche al snel verkeken. Olsen kwam hard ten val in de eerste bocht en liep hierbij een hersenschudding op. Hij was niet meer in staat om verder te gaan en verdween teleurgesteld van het circuit.

Jed Beaton liet een goede snelheid zien en kwam in de eerste manche als vierde over de finish. In de tweede manche ging het tijdens de eerste ronde mis toen hij met een andere rijder in aanraking kwam en viel. Beaton werd hierdoor teruggeslagen tot in het achterveld en moest een inhaalrace rijden. Alles werd op alles gezet en hij vocht zich gedurende de wedstrijd nog terug naar een elfde plaats. Met deze resultaten werd hij zevende in de daguitslag.

Over twee weken zal Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing aan de start verschijnen van de volgende Grand Prix in Loket, Tsjechië.

Commentaar Thomas Kjer Olsen: ‘’Het was een weekend die beter had moeten eindigen dan dat het nu heeft gedaan. De tweede manche eindigde in de eerste bocht. Ik ben teleurgesteld maar ook blij dat ik er zonder blessure vanaf ben gekomen. Het was een harde klap. De eerste manche was een positief begin van de Grand Prix. Het was goed om kopstart te pakken want dit was alweer even geleden. Ik voelde me echter niet zo comfortabel op de baan. Jorge en Tom reden beiden erg sterk waardoor ik me geconcentreerd heb op de derde plaats. We gaan nu terug naar Europa waar we over twee weken van start gaan in Loket.’’

Commentaar Jed Beaton: ‘’Het is zeer zeker een Grand Prix waar ik met gemengde gevoelens op terug kijk. Ik voelde dat ik voor het podium kon gaan maar de tegenslag in de tweede manche bracht hier een einde aan. De baan had een aantal verraderlijke punten maar ondanks dit voelde ik me goed op de baan en had ik een goed ritme. Er waren niet heel veel lijnen waar je uit kon kiezen waardoor je moest proberen om zo min mogelijk fouten te maken. Ik pakte in de eerste manche een goede start en werkte mij op tot aan het achterwiel van Thomas op een vierde plaats. Ik wilde hem graag passeren maar ik kwam net wat tijd tekort. Ik beëindigde de wedstrijd met een heel goed gevoel. De tweede manche was teleurstellend. Een lokale rijder kwam vlak voor mij ten val en ik kon nergens meer heen. Daarna kon ik niet meer laten zien wat ik kan. Nu de twee overzeese Grand Prix wedstrijden erop zitten gaan we terug naar Europa om van start te gaan in Loket.”

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Husqvarna

Uw reacties