Supercross kalender voor 2020 gelanceerd! Las Vegas verliest finale ronde!

Supercross kalender voor 2020 gelanceerd! Las Vegas verliest finale ronde!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Naast de voorlopige kalender van het wereldkampioenschap motocross voor 2020, werd gisteren ook de kalender voor het aankomende AMA Supercrosskampioenschap gelanceerd. Daarop zijn héél wat veranderingen op vast te stellen, één daarvan is dat het verouderde Sam Boyd Stadion in Las Vegas niet langer het decor zal zijn voor de finale manche.

Deze zal in 2020 plaatsvinden in de Rice-Eccles Stadium van de Universiteit van Utah, die gevestigd is in de staat zijn hoofdstad Salt Lake City. Hierdoor zal de finale manche van het kampioenschap beslist worden op meer dan 1400 meter boven zeespiegel. Telkens een uitdaging voor zowel piloot als machine. Buiten deze “position switch” van Las Vegas en Salt Lake City, zien we Saint Louis (Dome at America’s Center), Tampa (Raymond James Stadium) en Foxborough (Gillette Stadium) terugkeren op de kalender. De kinderen van de rekening zijn de wedstrijden in Houston (NRG Stadium), Nashville (Nissan Stadium) en East Rutherford (MetLife Stadium)

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Artikelfoto: KTM Images

LEES MEER  Jett Lawrence sluipt dichterbij na zege

Uw reacties

Ook te lezen