X

Boyd van der Voorn sterkste in Cuijk

Tijdens de MON nationale motorcross in Cuijck heeft Boyd van der Voorn de dagzege behaald bij de MX 2 nationalen / inters. Van der Voorn wist beide manches winnend af te sluiten na een inhaalrace. De tweede plaats was voor Rutger Baauw met tweemaal de tweede plaats in de manches. Michel Otten had aan een vijfde en vierde plaats in de manches voldoende om zowel Erik de Bruyn en Rick Wennekes achter zich te houden.

Eerste manche MX 2 nationalen/inters
De holeshot was voor Jaap Janssen voor Baauw, Schoonderbeek, Rijkers en Otten. Janssen, Baauw en Schoonderbeek hadden snel een voorsprong op de achtervolgers en leken al snel te gaan uitmaken wie de manche zege zou pakken. Achter hun was het na twee ronden de Bruyn die voorbij was gegaan aan Rijkers en Otten en als vierde doorkwam. Van der Voorn wist in de tweede ronde ronde voorbij te gaan Otten om vervolgens één ronde later de vijfde plaats over te nemen van Rijkers. In de daaropvolgende ronde ging ook Otten voorbij aan Rijkers en leek de top vijf zich gepositioneerd te hebben. Janssen en Baauw hadden inmiddels Schoonderbeek van zich afgeschud en de Bruyn en van der Voorn lagen daar weer ruim achter. Dit was echter buiten van der Voorn gerekend die een sterke manche reed. Na eerst voorbij te zijn gegaan aan de Bruyn was ook Schoonderbeek slachtoffer van zijn dadendrang en wist hij aansluiting te vinden bij Janssen en Baauw. In de elfde rond werd Baauw gepasseerd en twee ronden later moest ook Janssen zijn meerdere erkennen in de Bruyn. Janssen kwam vlak nadat hij gepasseerd was door de Bruyn ook nog ten val en viel terug naar de tiende plaats. Hierdoor was het Otten die de manche achter Schoonderbeek en de Bruyn als vijfde wist af te sluiten.

Tweede manche MX 2 nationalen inters:
Het was nu Rijkers die als snelste weg was voor Baauw, van der Voorn, Wennekes en Mike Heijmans. Baauw nam in de eerste ronde de leiding over en leek al snel een beslissende voorsprong te nemen. Rijkers moest in de tweede ronde ook van der Voorn voorbij laten en viel evenals Heijmans langzaam steeds verder terug. De Bruyn was Heijmans al gepasseerd en samen met Wennekes ging hij ook voorbij aan Rijkers. Halverwege de manche moest Rijkers zijn plaats in de top vijf opnieuw afstaan aan Otten. De Bruyn was inmiddels voorbij gegaan aan Wennekes en lag lange tijd op de derde plaats. Van der Voorn was opnieuw de snelste van het veld en wist evenals in de eerste manche de koploper te achterhalen en passeren. Hij sloot de manche dan ook weer winnend af met een voorsprong van tien seconden op Baauw. Wennekes knokte zich opnieuw voorbij de Bruyn en zag als derde de finishvlag. Daarachter was de vijfde plaats voor Otten.

Uitslag eerste manche MX2 nationalen / inters Cuijck:
1. van der Voorn, 2. Baauw, 3. Schoonderbeek, 4. de Bruyn, 5. Otten, 6. Rijkers, 7. Lucas, 8. Wennekes, 9. de Weerd, 10. Janssen.

Uitslag tweede manche MX2 nationalen / inters Cuijck:
1. van der Voorn, 2. Baauw, 3. Wennekes, 4. Otten, 5. de Bruyn, 6. Rijkers, 7. Lucas, 8. de Weerd, 9. Pijpers, 10. Bankers.

Dagklassement MX2 nationalen / inters:
1. van der Voorn 120, 2. Baauw 108, 3. Otten 92, 4. de Bruyn 92, 5. Wennekes 89, 6. Rijkers 86, 7. Lucas 82, 8. de Weerd 76, 9. Pijpers 64, 10. Tuininga 62.

Netto tussenstand MX2 nationalen/Inters 2019:
1. de Bruyn 844, 2. Otten 784, 3. Wennekes 669, 4. Baauw 666, 5. de Weerd 625, 6. Engelen 607, 7. Lucas 604, 8. Rijkers 579, 9. Pijpers 564, 10. Bakermans 452.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics