Cynthia Swets boekt belangrijke zege in titelstrijd

????????????????????????????????????

Cynthia Swets heeft tijdens de MON 24 MX NK motorcross in Cuijk een belangrijke slag geslagen in de strijd voor het kampioenschap in de damesklasse. Met een tweede en eerste plaats in de manches pakte Swets haar tweede dagzege van het seizoen. Hiermee lijkt zij een grote stap te hebben gezet in de strijd om de titel. Lianne Muilwijk maakte tijdens deze wedstrijd haar comeback in een kampioenswedstrijd. Muilwijk won de eerste manche en moest in de tweede manche na een schuiver genoegen nemen met de tweede plaats. De laatste plaats op het erepodium was voor Kaylee van Dam met een derde en vierde plaats in de manches. Zij hield hiermee Sarah Geurkink en Jennity van der Beek achter zich.

Eerste manche dames:
Swets was als snelste weg in de eerste manche en kreeg gelijk Muilwijk achter zich aan. Dit duo werd gevold door van Dam, Stacey Nooijens en Sarah Geurkink. Terwijl van Muilwijk de druk opvoerde bij Swets was het Sarah Geurkink die voorbij ging aan Nooijens. Swets moest in de zesde ronde Muilwijk voorbij laten, maar de dame uit Geldermalsen gaf zich niet zomaar gewonnen. Tot aan de finish wist zij in de buurt van Muilwijk te blijven, maar moest zij wel genoegen nemen met de tweede plaats in de manche. Van Dam kwam als derde over de finishlijn voor Sarah Geurkink en Nooijens.

Tweede manche dames
Opnieuw was het Swets die als snelste weg was voor Muilwijk, Lynn Kelders, Nooijens en van Dam. In de tweede ronde wist Muilwijk de leiding over te nemen en ging van Dam voorbij aan Nooijens. Muilwijk en Swets bleven weer dicht bij elkaar tot in de zevende ronde Muilwijk onderuit schoof. Swets pakte de leiding over en reed naar de manchezege. Muilwijk wist nog net Kelders achter zich te houden en mocht tevreden terugkijken op haar comeback. Van Dam was de laatste dame in dezelfde ronde als Swets en kwam als vierde over de finish. Jennity van der Beek reed op haar 85cc machine knap naar voren en eindigde de manche op een vijfde plaats.