X

Cyril Genot over zijn laatste wedstrijden!

De vooruitgang die Riemstenaar Cyril Genot dit jaar geboekt heeft kan niemand zijn ontgaan. Het absolute hoogtepunt kwam er vorig weekend in Lommel waar hij de wereld liet zien wat hij in zijn mars heeft. In de zware zandbak van zijn thuis-GP zette hij twee degelijke reeksen neer tussen de wereldtop van de MX2-klasse. De Husqvarna-piloot zit in een goede flow en niemand weet waar dit gaat eindigen.

Genot geeft zelf een update over zijn maand juni en de MXGP van Lommel. “Ik hoop dat iedereen een leuke maand juli achter de rug heeft. Ik heb weer veel bijgeleerd en ben ook weer enorm gegroeid. Ook augustus had niet beter van start kunnen gaan en jullie weten ongetwijfeld al waarom!”

Tensfeld Duitsland

Voor de vierde ronde van het ADAC MX Masters kampioenschap zijn we afgereisd naar Tensfeld. Voor mij, niet de eerste keer dat ik daar reed. De baan ligt me erg goed, het is dan ook een zandbaan (lach). Ik keek er erg naar uit om aan het weekend te beginnen. Zaterdag verliep alles eigenlijk nagenoeg perfect. Ik zette de beste rondetijd van beide groepen en mocht dus als eerste een het starthek op zondag. Dat gaf me uiteraard een heerlijk gevoel.
Naast mijn verschrikkelijke starts in beide reeksen, mag ik niet klagen over zondag. Ik moest 2 keer van buiten de top 25 naar voor vechten om zo veel mogelijk punten bij elkaar te sprokkelen. Ik eindigde zesde in de eerste reeks en tweede in de tweede reeks. Helaas heb ik niet mee kunnen vechten voor de winst, al weet ik dat het er zeker in zat. Mijn twee slechte starts hebben me de das omgedaan. Dat ik uiteindelijk tweede in de daguitstand stond, was toch een troost al had ik mee moeten doen voor de eindzege… Ik sta nu vierde in het kampioenschap. We staan erg dicht op elkaar dus alles kan nog gebeuren.

Loket Tsjechië

Geen punten maar wel tevreden over mijn rijden, zo kan ik mijn weekend in Tsjechië beknopt omschrijven. Een technisch circuit met veel hoogteverschillen en waar vermogen en kracht van de motor een grote rol spelen. Wat velen niet weten is dat ik met een standaard motor rondrij waardoor ik toch wel wat kracht mis. Ik heb na de vrije training op zaterdag besloten me echt te focussen op mezelf en niet zozeer op het eindresultaat. Al is dit erg moeilijk, want dat is namelijk hetgeen waarop mensen zich baseren. Ik heb mijn tijden proberen te verbeteren en gewerkt aan mijn techniek. De tweede reeks kampte ik ook nog eens met pech. Een steen die de achterrem namelijk blokkeerde. Het heeft een tijdje geduurd eer het me lukte om het steentje te verwijderen waardoor een goed resultaat in rook opging.

Thuis GP in Lommel

Wat een waanzinnig weekend! Ik heb er zo van genoten. Ik had niet beter durven dromen. Het valt niet onder stoelen of banken te steken, in Lommel wordt er altijd iets van me verwacht. Ik ben dit jaar dan ook met mijn beide voeten op de grond gebleven want het dateert al sinds 2015 dat ik er echt nog iets gepresteerd heb. Zaterdag liet ik zeker al merken dat een top 10 plaats zeker haalbaar was. Ik zette de zesde snelste tijd in de tijdtraining en eindigde als negende in de kwalificatiereeks. Tijdens de eerste reeks op zondag moet ik eerlijk toegeven dat mijn zenuwen me toch parten hebben gespeeld en ik daardoor wat verkrampt rondreed. Ik eindig 11de in de eerste reeks al denk ik dat er iets meer in had gezeten. De tweede reeks eindig ik 9de en voelde ik me veel beter op de motor. Ik ben erg blij met de snelheid die ik getoond heb gedurende het hele weekend en ben gemotiveerder dan ooit.