Frans MX of Nations team respecteert de logica

Frans MX of Nations team respecteert de logica
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Gezien de verzuurde relaties met de Franse rijders in de VS (Marvin Musquin, Dylan Ferrandis) komt de Franse federatie met een voor de hand liggend logisch team voor de MX of Nations. Gautier Paulin (MXGP) is andermaal de kapitein van het team. GP21 krijgt het gezelschap van de ervaren Romain Febvre (Open) en seizoensrevelatie Tom Vialle (MX2). Frankrijk won de voorbije vijf edities van de Monster Energy MX of Nations.

De voorzitter van de Franse federatie, Jacques Bolle, maakte het trio deze middag bekend op Facebook. Voor Paulin wordt het zijn 11de deelname aan het WK motorcross voor landenteams. Hij was telkens lid van de winnende teams de afgelopen vijf jaar. De 18-jarige Tom Vialle overtreft dit seizoen ruimschoots de verwachtingen. Vialle staat momenteel derde in de tussenstand van het WK MX2. Romain Febvre wordt de Franse rijder in de Open categorie. Ook hij heeft een uitstekend palmares in de MXON. Telkens als hij was geselecteerd maakte Febvre deel uit van het winnend team!

Dit jaar vindt de Motorcross der Naties plaats op het TT Circuit van Assen in Nederland, op 28 en 29 september. Bestel hier jouw tickets!

Uw reacties