X

Glenn Coldenhoff over zijn Zweedse GP zege

Zelf had hij al aangegeven ook in Uddevalla voluit voor de overwinning te gaan… En zo geschiedde! Eén week na Imola pakte Glenn Coldenhoff zijn tweede MXGP zege op rij, de vierde GP overwinning uit zijn carrière. Vooral de manier waarop, vechtend na een mindere start in de tweede manche, was opmerkelijk.

Glenn Coldenhoff: “Het was een zware dag moet ik zeggen! Ik kreeg het zeker niet ‘cadeau’ zoals vorige week. Deze keer moest ik er echt voor werken. Zelfs in de eerste manche zat ik lang achter Jeffrey (Herlings) maar ik wilde ‘m niet passeren met een blockpass… (glimlachend) We hebben ‘m nog nodig over een maand! Ik deed een beetje voorzichtig aan met hem maar uiteindelijk lukte het wel. Op het eind zette Febvre me nog wel onder druk in de laatste twee ronde ik maakte wat foutjes. Het was zwaar maar ik was blij met de zege.

In de tweede manche had ik niet zo’n goede start. Ik denk dat ik achtste was. Het duurde lang vooraleer ik Seewer voorbij ging. Dan zag  ik Tonus crashen, en vervolgens crashte ook Febvre. Zo kwam ik in derde positie. Ik wist dat ik in de laatste rondes Pauls (Jonass) moest passeren voor de overwinning. Mijn inhaalactie was redelijk agressief moet ik  zeggen. Maar ik sta weer op het hoogste schavot en daar draait het uiteindelijk om. Ik ben dan ook heel gelukkig met deze nieuwe GP zege. Bij deze wil ik zeker mijn team bedanken, mijn veringman die prima werk leverde dit weekend en mijn vriendin.”

Team Nederland maakte de voorbije week een bijzondere keuze voor de Motocross of Nations. In plaats van één MX2 rijder duidde de Nederlandse federatie twee rijders aan toch zal de finale beslissing pas vlak voor de MX of Nations worden genomen. “Speciaal is dat wel, maar ik denk ook dat al geselecteerde rijders het heel goed deden dit weekend. Calvin (Vlaanderen) die de laatste manche won en Roan pakte hier de EMX250 titel. Het zal dus een zware beslissing worden voor de Nederlandse bon. Maar wie er ook gaat we weten op voorhand dat we een sterk team hebben.  Hopelijk zal Jeffrey (Herlings) over een maand ook weer sterk zijn.”

De aanhoudende supervorm van’The Hoff’ blijft tot verbeelding spreken. In de persconferentie herhaalde Glenn dan ook wat hij al eerder aangaf. “Voor Lommel hebben we wat kleine dingetjes aan de motor veranderd. Het team heeft keihard gewerkt voor mij. Voordien draaide het niet zoals ik wilde in het zand maar we kregen het uiteindelijk voor elkaar. En ook op een harde baan werkt de motor uitstekend. Ik voel met op dit moment gewoon heel goed. Ik heb vertrouwen, de motor loopt prima en onze starts zijn goed. Het loopt gewoon lekker!”

Foto’s: Gino Maes, Ray Archer