X

HOT: Jeffrey Herlings keert terug in Zweden!!

Jeffrey Herlings heeft besloten om tijdens de GP van Zweden van dit weekend zijn terugkeer te maken. Het herstel van zijn gebroken rechter enkel is beter verlopen dan oorspronkelijk werd vooropgesteld!

De Nederlandse Red Bull KTM rijder heeft voldoende vooruitgang geboekt om zijn rentree in de MXGP te maken. De 24-jarige superster zal de zestiende ronde van het WK gebruiken om te testen waar hij conditioneel staat en wedstrijdritme op te doen.

Jeffrey Herlings: “Hier gaan we weer! Ik rijd nu al en paar weken en voel me klaar om het in Uddevalla te proberen. Zoals ik al zei, in 2019 gaat her alleen maar over de Motocross of Nations in Assen voor mij. Door de manches in Zweden te proberen, zetten we een nieuwe stap in de richting van ons doel. Iets anders dan de races te beëindigen heb ik dit weekend niet voor ogen. Dat én een goed gevoel op de motor terug vinden.”

Dirk Gruebel, Team Technisch coördinator & MX2 Team Manager: “Het is goed om Jeffrey weer te laten rijden en racen, maar we hebben geen verwachtingen voor dit weekend. Hij is nog steeds op de weg terug en heeft ervoor gekozen om Zweden te gebruiken als een goede gelegenheid om te starten en om zijn snelheid op te bouwen tegen tegenstand van het hoogste niveau. Als team zijn we klaar om hem alles te geven wat hij nodig heeft om te racen. Maar we weten dat dit gewoon een nieuwe stap is in de richting van volledig herstel en hopelijk ook een kans om in een goede conditie na het seizoen te testen. “

Foto’s: Gino Maes