Keiheuvel LIVE: Dubbelslag Glenn Coldenhoff!

Keiheuvel LIVE: Dubbelslag Glenn Coldenhoff!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

In tegenstelling tot Jago Geerts in de 250cc maakte Glenn Coldenhoff zijn favorietenrol wel waar! De Standing Construct KTM rijder was in beide manches de sterkste, telkens voor Keiheuvel habitué Shaun Simpson. Harri ‘Iron man’ Kullas (5-4) snoepte nipt het eindpodium af van KTM fabrieks endurorijder NAthan Watson (3-5).

Van start tot finish leidde ‘the Hoff’ de eerste wedstrijd maar Simpson hield toch goed contact in de tweede manche. ADAC MX Masters leider Jens Getteman had na een puike vierde plaats in de openingsreeks uitzicht op een podiumplaats. De KMC Mol clubrijder moest in reeks 2 helaas afrekenen met een vastloper. Uiteindelijk werd Jeffrey Dewulf, negende na een val in race 1 en 4de in de herneming, de beste Belg.

Voor Kevin Strijbos draaide de Keiheuvel uit op een ontgoocheling. The Kid viel in de start in de eerste manche en gaf op in de tweede. VLM kampioen Jens Van Meer was dit seizoen uiteraard al eerder aan de slag op ‘de Kei’. De BeTeMo rijder was tussen het zware geweld in ieder geval goed bij de pinken.  Van Meer haalde namelijk de top-10 als negende! Bij de Nationalen zwaaide Donny Schmidt (2-1) de plak al schreed Kempenaar Dennis Wagemans wel de eerste race op zijn naam.

Rond 17u 35 gaat de Superfinale met als inzet de Flanders Masters titel verreden tussen de beste 250 en de beste 500cc rijders van de dag.

Alle resultaten hier

Keiheuvel Inters/Nationalen 500cc Race 1
1. Glenn Coldenhoff
2. Shaun Simpson
3. Nathan Watson
4. Jens Getteman
5. Harri Kullas
6. Petar Petrov
7. Micha-Boy De Waal
8. Anthony Rodriguez
9. Jeffrey Dewulf
10. Ken De Dycker

Keiheuvel Inters/Nationalen 500cc Race 2
1. Glenn Coldenhoff
2. Shaun Simpson
3. Harri Kullas
4. Jeffrey Dewulf
5. Nathan Watson
6. Micha-Boy De Waal
7. Petar Petrov
8. Anthony Rodriguez
9. Lars Van Berkel
10. Jens Van Meer

Eindstand Inters/Nationalen 500cc
1. Glenn Coldenhoff 50
2. Shaun Simpson 44
3. Harri Kullas 36
4. Nathan Watson 36
5. Jeffrey Dewulf 30
6. Micha-Boy De Waal 29
7. Petar Petrov 29
8. Anthony Rodriguez 26
9. Jens Van Meer 21
10. Lars Van Berkel 20

Uw reacties