Keiheuvel LIVE: Eindelijk Liam Everts

Keiheuvel LIVE: Eindelijk Liam Everts
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Na een derde plaats in 2017 en een tweede plaats vorig jaar heeft Liam Everts zijn Keiheuvel zege beet! Liam won de eerste reeks en werd in de tweede manche tweede na een sublieme Kay De Wolf. Dankzij een tweede en vijfde plaats mocht Kjell Verbruggen mee op het eindpodium.

Kay De Wolf greep in de eerste race al snel de macht maar een fout in de tweede ronde kwam ‘m zuur te staan. Een regelmatige Everts nam dankbaar over. De 125cc rookie kreeg Verbruggen achter zich aan maar dankzij twee supersnelle rondjes in de laatste wedstrijdhelft behield ‘Liamski’ de controle. Teruggekomen vanop de twaalfde plaats sleepte De Wolf nog een derde plek uit de brand net voor de verdienstelijke Scott Smulders.

In de afsluiter stond er geen maat op De Wolf. De JM Racing MX Husqvarna rijder klokte vrijwel constant een drie à vier seconden sneller dan de concurrentie. Liam vocht echter voor zijn Keiheuvel overwinning. In de start zat hij rond de vijfde plaats maar de KTM rijder boekte stelselmatig progressie en rukte zo na vier ronde op tot P2. Hoewel de Nederlandse rijders in de 125cc het hoge woord voerden met vijf rijders in de top-10 ontfutselde Samuel Nilsson de vierde plaats aan Stuurman en Van de Veerdonk. De Zweedse Spanjaard lijkt in ieder geval de goede vorm te pakken te hebben in de aanloop naar de laaste EMX125 wedstrijd in Uddevalla volgend weekend.

Temidden van een sterke internationale bezetting liet Marnick Lagrou een negende plaats (7-9) optekenen. Daarmee was hij na Everts de tweede beste Belg.

Keiheuvel Beloften Race 1
1. Liam Everts
2. Kjell Verbruggen
3. Kay De Wolf
4. Scott Smulders
5. Rob Van de Veerdonk
6. Kjeld Stuurman
7. Marnick Lagrou
8. Haakon Osterhagen
9. Samuel Nilsson
10. Nikita Kucherov

Keiheuvel Beloften Race 2
1. Kay De Wolf
2. Liam Everts
3. Samuel Nilsson
4. Nikita Kutcherov
5. Kjell Verbruggen
6. Kjeld Stuurman
7. Rob Van de Veerdonk
8. Haakon Osterhagen
9. Marnick Lagrou
10. Kevin Simons

Eindstand Beloften / 125cc
1. Liam Everts 47
2. Kay De Wolf 45
3. Kjell Verbruggen 38
4. Samuel Nilsson 32
5. Kjeld Stuurman 30
6. Rob Van de Veerdonk 30
7. Nikita Kucherov 29
8. Haakon Osterhagen 26
9. Marnick Lagrou 26
10. Scott Smulders 24

Uw reacties